Warto zajrzeć. 
Asortyment prosto z zakładki "menu" na facebook'u (stan z dnia 23-03-2011)
					Asortyment prosto z zakładki "menu" na facebook'u (stan z dnia 23-03-2011)
- 1. Orkiszowe   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, drożdże, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne. Zawartość alkoholu: 5,1% obj. Ekstrakt: 12,5% wag. Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, drożdże, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne. Zawartość alkoholu: 5,1% obj. Ekstrakt: 12,5% wag.
 
 
- 2. Orkiszowe z Miodem   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, naturalny miód, drożdże, chmiel, naturalny aromat Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne. Zawartość alkoholu: 5,1% obj. Ekstrakt: 14,5% wag. Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, naturalny miód, drożdże, chmiel, naturalny aromat Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne. Zawartość alkoholu: 5,1% obj. Ekstrakt: 14,5% wag.
 
 
- 3. Miodne Ciemne   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, palony, naturalny miód, aromat naturalny, chmiel, drożdże. Metoda warzenia: tradycyjna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: ciemne. Zawartość alkoholu: 5,7% obj. Ekstrakt: 15,5% wag. Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, palony, naturalny miód, aromat naturalny, chmiel, drożdże. Metoda warzenia: tradycyjna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: ciemne. Zawartość alkoholu: 5,7% obj. Ekstrakt: 15,5% wag.
 
 
- 4. Warnijskie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki:  woda, słód jęczmienny, orkisz, słód pszeniczny, owies, płaskurka, słód  żytni, pszenżyto, słód karmelowy, chmiel, drożdże. Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne, wielozbożowe. Alkohol: 5,1%. Składniki:  woda, słód jęczmienny, orkisz, słód pszeniczny, owies, płaskurka, słód  żytni, pszenżyto, słód karmelowy, chmiel, drożdże. Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: jasne, wielozbożowe. Alkohol: 5,1%.
 
 
- 5. Wiśnia w Piwie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, naturalny sok wiśniowy. Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: Piwo o smaku wiśniowym. Barwa: Czerwona. Zawartość alkoholu: 5,2% obj. Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, naturalny sok wiśniowy. Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: Piwo o smaku wiśniowym. Barwa: Czerwona. Zawartość alkoholu: 5,2% obj.
 
 
- 6. Irish Beer   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: Woda, słód jęczmienny jasny, słód jęczmienny ciemny, chmiel. Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: Lager ciemny. Barwa: Ciemno-wiśniowo-brązowa. Zawartość alkoholu: 6,5% obj. Składniki: Woda, słód jęczmienny jasny, słód jęczmienny ciemny, chmiel. Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: Lager ciemny. Barwa: Ciemno-wiśniowo-brązowa. Zawartość alkoholu: 6,5% obj.
 
 
- 7. Krzepkie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: lager jasny. Zawartość alkoholu: 7,4% obj. Ekstrakt: 14,5% wag. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna. Pasteryzacja: Tak. Gatunek piwa: lager jasny. Zawartość alkoholu: 7,4% obj. Ekstrakt: 14,5% wag.
 
 
- 8. Świeże   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie. Metoda warzenia: Tradycyjna, dolna fermentacja. Pasteryzacja: Brak. Gatunek piwa: Lager jasny. Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie. Zawartość alkoholu: 6,6%. Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie. Metoda warzenia: Tradycyjna, dolna fermentacja. Pasteryzacja: Brak. Gatunek piwa: Lager jasny. Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie. Zawartość alkoholu: 6,6%.
 
 
- 9. Rześkie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja. Pasteryzacja: Nie. Gatunek piwa: Lager jasny. Zawartość alkoholu: 5,6% obj. Ekstrakt: 11% wag. Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel. Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja. Pasteryzacja: Nie. Gatunek piwa: Lager jasny. Zawartość alkoholu: 5,6% obj. Ekstrakt: 11% wag. Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie.
 
 
- 10. Ciechan Pszeniczne   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7zł
  Piwo Pszeniczne nie jest filtrowane, posiada wyjątkowe walory aromatyczno-smakowe, odżywcze i zdrowotne. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne cukry i białka, a także sole mineralne. Zawartość alkoholu: 4,8%obj. Extrakt: 12.1% wag. Piwo Pszeniczne nie jest filtrowane, posiada wyjątkowe walory aromatyczno-smakowe, odżywcze i zdrowotne. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne cukry i białka, a także sole mineralne. Zawartość alkoholu: 4,8%obj. Extrakt: 12.1% wag.
 
 
- 11. Ciechan Miodowe   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  7 zł
  Browar  w Ciechanowie jako pierwszy w Polsce wyprodukował piwo tego typu metodą  tradycyjną przy zachowaniu starych receptur. To piwo aromatyzowane,  działające rozgrzewająco o zawartości 14% ekstraktu wagowego i 6,2% obj.  alkoholu. Browar  w Ciechanowie jako pierwszy w Polsce wyprodukował piwo tego typu metodą  tradycyjną przy zachowaniu starych receptur. To piwo aromatyzowane,  działające rozgrzewająco o zawartości 14% ekstraktu wagowego i 6,2% obj.  alkoholu.
 
 
- 12. Ciechan Wyborne   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Niepasteryzowane. Zawartość alkoholu w Ciechanie Wybornym wynosi 6,2% obj., zaś zawartość ekstraktu to 12,1% wag. Niepasteryzowane. Zawartość alkoholu w Ciechanie Wybornym wynosi 6,2% obj., zaś zawartość ekstraktu to 12,1% wag.
 
 
- 13. Brackie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Piwo  jasne pełne dolnej fermentacji warzone przez Bracki Browar Zamkowy w  Cieszynie. Zawiera 12,0% ekstraktu oraz 5,5% alkoholu i cechuje się  wyraźnym aromatem chmielowym. Piwo  jasne pełne dolnej fermentacji warzone przez Bracki Browar Zamkowy w  Cieszynie. Zawiera 12,0% ekstraktu oraz 5,5% alkoholu i cechuje się  wyraźnym aromatem chmielowym.
 
 
- 14. Raciborskie   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Warzone w otwartej kadzi, metodą tradycyjną. Typ:    Lager - jasne pełne. Alk.    5.7 % Warzone w otwartej kadzi, metodą tradycyjną. Typ:    Lager - jasne pełne. Alk.    5.7 %
 
 
- 15. Twierdzowe   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  6 zł
  Piwo niepasteryzowane z Browaru Zamkowego w Raciborzu. Skład: woda, słód jęczmienny, drożdże piwowarskie, chmiel.  Zawartość alkoholu: 4,5%. Piwo niepasteryzowane z Browaru Zamkowego w Raciborzu. Skład: woda, słód jęczmienny, drożdże piwowarskie, chmiel.  Zawartość alkoholu: 4,5%.
 
 
- 16. Magnus Czekoladowy   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  5,5
  Producent: Browar Jagiełło. Ekstrakt: 14,2% Alkohol: 6% Pojemność: 0.33l Producent: Browar Jagiełło. Ekstrakt: 14,2% Alkohol: 6% Pojemność: 0.33l
 
 
- 17. Noteckie Jasne   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  4,5 zł
  Piwo  jasne pełne o wspaniałym chmielowym i delikatnie słodowym aromacie.  Niezwykle bogaty smak, szlachetna, wyważona goryczka z idealnie  dobranymi nutami słodowymi i lekkim akcentem owocowym. Alk. 5,6% obj.     Ekstr. 12,1% wag. Piwo  jasne pełne o wspaniałym chmielowym i delikatnie słodowym aromacie.  Niezwykle bogaty smak, szlachetna, wyważona goryczka z idealnie  dobranymi nutami słodowymi i lekkim akcentem owocowym. Alk. 5,6% obj.     Ekstr. 12,1% wag.
 
 
- 18. Noteckie Ciemne   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  4,5 zł
  Produkowane  według najstarszej irlandzkiej receptury. Jest to ciemne piwo o wyższej  zawartości alkoholu, ujmująco łagodne, swój kolor zawdzięcza ciemnemu  słodowi. Zawartość ekstraktu: 14.1%ew Zawartość alkoholu: 5.6%obj. Produkowane  według najstarszej irlandzkiej receptury. Jest to ciemne piwo o wyższej  zawartości alkoholu, ujmująco łagodne, swój kolor zawdzięcza ciemnemu  słodowi. Zawartość ekstraktu: 14.1%ew Zawartość alkoholu: 5.6%obj.
 
 
- 19. Łomża Niepasteryzowane   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  4,5 zł
  Zawartość alkoholu: 6%. Zawartość alkoholu: 6%.
 
 
- 20. Łomża Export   ..................................................  ..................................................  ..................................................  .........................  5 zł
  Nazwa  Export stanowi nawiązanie do obecności marki na rynkach zagranicznych,  zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych, dokąd jest eksportowane od 1997 roku.  Alk. 5,7% obj. Nazwa  Export stanowi nawiązanie do obecności marki na rynkach zagranicznych,  zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych, dokąd jest eksportowane od 1997 roku.  Alk. 5,7% obj.
 
 
 
		
	 Słupsk, Wojska Polskiego 19/1, Czarna Wołga [zamknięte]
									
									
									Słupsk, Wojska Polskiego 19/1, Czarna Wołga [zamknięte]
								 
		
	 
		
	
 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	
Comment