Janów Lubelski, Kochanowskiego, Meta

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

Janów Lubelski, Kochanowskiego, Meta

Piwo lane: Perła Chmielowa 0,5/3PLN, Mocna 0,5/3,5PLN. W butelkach "wiodące polskie marki".

Knajpa niewarta, by zaśmiecać nią forum, chyba, że w ramach ostrzeżenia. Ciężko powiedzieć, co lane jest zamiast piwa, którego logo widnieje nalewakach, bo smak to ma okropny - wodnisty, mdły, słodkawy z wyraźnie chemiczną goryczką. Dla porównania można napić się Perły w kilku innych janowskich lokalach, by poczuć różnicę.

Lokal wybitnie mały, wewnątrz trzy stoliki, kilka stołków przy barze, latem ze dwa stoliki na zewnątrz pod parasolami. Klientela głównie dresiarsko-menelska. Obsługa niefachowa i niezbyt miła, chyba, że dla stałych gości.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Lacriferno; 2006-05-14, 16:57.

Related Topics

Collapse

• Prusak
    [Funky Fluid] Lubelski Pils
    Prusak
    E: 12, 5 Blg, A: 5, 2 % obj.
    Zapach bardzo ładny, ziołowy z lekkim elementem owocowym.
    Kolor przepisowy, jasna żółć w kierunku pełnego koloru.
    PIana początkowo wysoka, szybko opda do obrączki, słabo osadza się na szkle.
    W smaku wyrażna dominacja ziołowej goryczki,...
    2025-10-04, 16:38
  • Prusak
    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
    Prusak
    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
    2024-02-07, 18:00
  • chmielakikrasnystaw
    Chmielaki Krasnostawskie 2019
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
    PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Primator Pumpa – Pivovar...
    2019-08-07, 12:51
  • zasada
    Poznań, Żupańskiego 16, Meta
    zasada
    Pierwszy od bardzo dawna piwny lokal na poznańskiej Wildzie. Według FB w ofercie marki Fortuna - Miłosław - Komes, według informacji nieoficjalnych od dzisiaj także Nieczajna.
    Jutro inspekcja. Kibicuję, mimo, że ceny widoczne na zdjęciach trochę mrożą: https://www.facebook.com/MetaPoznan/
    2021-11-04, 14:35
  • chmielakikrasnystaw
    2018.08.17-19 Chmielaki Krasnostawskie
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
    Piwa zgłoszone do Konkursu

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Birell Lager...
    2018-08-09, 12:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...