Lokal po "Opium", które nie miało dobrego piwa. Ekipa z Weźże Krafta po zamknięciu Dolnych Młynów i pandemicznych problemach knajpiarzy znalazła tu miejscówkę oprócz tej na Dajworze. Lokalizacja nadzywczaj klimatyczna. Fajny, obluszczowiony dziedziniec oraz taras z widokiem na cmentarz Remuh do rozmyślań nad przemijaniem życia. Na kranach 12 nalewaków z piwami oraz co chyba nowe w Krakowie 12 nalewaków z cydrami i winami. Tych drugich więcej, aby móc ten smutek i refleksje rozładować. Mnie się podobało, a refleksje jakoś przełknąłem...
Jakuba 19, Szklanki
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć wszystkim,
Znalazłem swoja starą pompkę do wyszynku piwa z beczki keg. Leżała blisko 12 lat w piwnicy. Gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto serwisuje takie rzeczy? Z racji wieku trzeba ją zapewne wyczyścić oraz pewnie wymienić uszczelki, przesmarować. Za każde...-
Channel: Sprzęt
2020-07-16, 14:43 -
-
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...-
Channel: Austria
-
-
Ponad 30 nalewaków z kraftowymi piwami...
Muzyka na żywo - również kraftowa, bo stworzona przez białostockich muzyków!
Grill i chillout na leżakach!
Lokalizacja - plac przy Nowym Świecie 2 - WEJŚCIE tylko przez Restaurację Kurra-
Channel: Festiwale piwne
Dzisiaj, 15:52 -
-
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...-
Channel: Estonia
2025-07-16, 22:05 -
-
Na parterze pawilonu dokładnie pod barem Stołeczna znajduje się mały Wine bar, Cztery stoliki w środku i prawdopodobnie, gdy jest ciepło coś wystawiają na zewnątrz, Głównym towarem są zapiekanki kraftowe i wina z nalewaków. Dwa z nalewaki okupują piwa. Przedwczoraj były to czeski konicek...
-
Channel: Warszawa
2025-03-09, 11:06 -
- Loading...
- Koniec listy.