Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
Pociągi regionalne kursują co prawda co 2 godziny, ale dojście pieszo ze stacji jest trudne i ryzykowne, prowadzi bowiem ruchliwą szosą bez pobocza.
Na miejscu jest spory parterowy pawilon, w którym mieści się browar i restauracja.
Wewnątrz długi bar i dość spora sala z drewnianymi stolikami cztero i wieloosobowymi.
W końcu normalny wystrój wnętrza, taki dla ludzi z dominacją elementów z drewna, bez surowości i ponurej czerni.
Instalacja widoczna jest przez dwa otwory okienne.
Jest długi bar i sporo intensywnie wykorzystywanych nalewaków, ponieważ oferta piwna jest imponująca.
W sierpniu na tablicy figurowały aż 24 pozycje. Pełna paleta styli i smaków, a dostępnych było 17 piw:
1. Birra di Quero 5% (Helles)
2. Birra al miele 6,7%
3. Stein Ziegen 5% (Weisse bier)
4. Passerella 3,8% (Summer Ale)
5. Erwin Rommel 6,2% (Imperial Pils)
6. Auzat 4,7% (Blanche)
7. Tornado 5% (Pieprzowe) [na zdjęciu]
8. Rolling Stout 4,8% (Stout)
9. Dog's Bridge 6% (APA)
10. Albert Spaggiari 7,1% (Doppelbock)
11. Schievenin 6% (Bock)
12. Number One 3,3% (Bitter)
13. Buoncompleanno 4,2% (Pils)
14. SR 348 5,1% (Kölsch)
15. Citra 4,3% (Session IPA)
16. Astra 1,4% (Light Beer)
17. Von Ryan 5,2% (Altbier)
Czasu starczyło jedynie na wypicie pozycji: 7, 8 i 10, a szkoda bo ceny są rewelacyjne.
Wszystkie piwa w jednej cenie:
2,20 € za 0,2
3,90 € za 0,4
9,00 € za 1 litr
13,50 € za 1,5 litra
22,00 € za 1 metr (11 szklanek)
Każde z próbowanych piw wyśmienite, szczególnie pieprzowe pikantne jak diabli.
Mają firmowe szkło, podkładek brak.
Piwa na wynos w różnego rodzaju butelkach w cenie 3 € za półlitrowe.
Kuchnia działa w godzinach porannych, potem otwiera się o 19.00.
Poza daniami a'la carte kuchni włoskiej jest danie dnia w promocyjnej cenie.
W dniu mojej wizyty była hiszpańska paella za 15 euro.
Minibrowar jest wyjątkowy pod względem godzin otwarcia.
Czynny jest codziennie od 6.00 do 2 w nocy!
Jest to chyba rekord, bo dotychczas w tej kategorii na pierwszym miejscu był chyba czeski mikrus w Kladnie, działający w godzinach 7.00 - 2.00.
Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
Pociągi regionalne kursują co prawda co 2 godziny, ale dojście pieszo ze stacji jest trudne i ryzykowne, prowadzi bowiem ruchliwą szosą bez pobocza.
Na miejscu jest spory parterowy pawilon, w którym mieści się browar i restauracja.
Wewnątrz długi bar i dość spora sala z drewnianymi stolikami cztero i wieloosobowymi.
W końcu normalny wystrój wnętrza, taki dla ludzi z dominacją elementów z drewna, bez surowości i ponurej czerni.
Instalacja widoczna jest przez dwa otwory okienne.
Jest długi bar i sporo intensywnie wykorzystywanych nalewaków, ponieważ oferta piwna jest imponująca.
W sierpniu na tablicy figurowały aż 24 pozycje. Pełna paleta styli i smaków, a dostępnych było 17 piw:
1. Birra di Quero 5% (Helles)
2. Birra al miele 6,7%
3. Stein Ziegen 5% (Weisse bier)
4. Passerella 3,8% (Summer Ale)
5. Erwin Rommel 6,2% (Imperial Pils)
6. Auzat 4,7% (Blanche)
7. Tornado 5% (Pieprzowe) [na zdjęciu]
8. Rolling Stout 4,8% (Stout)
9. Dog's Bridge 6% (APA)
10. Albert Spaggiari 7,1% (Doppelbock)
11. Schievenin 6% (Bock)
12. Number One 3,3% (Bitter)
13. Buoncompleanno 4,2% (Pils)
14. SR 348 5,1% (Kölsch)
15. Citra 4,3% (Session IPA)
16. Astra 1,4% (Light Beer)
17. Von Ryan 5,2% (Altbier)
Czasu starczyło jedynie na wypicie pozycji: 7, 8 i 10, a szkoda bo ceny są rewelacyjne.
Wszystkie piwa w jednej cenie:
2,20 € za 0,2
3,90 € za 0,4
9,00 € za 1 litr
13,50 € za 1,5 litra
22,00 € za 1 metr (11 szklanek)
Każde z próbowanych piw wyśmienite, szczególnie pieprzowe pikantne jak diabli.
Mają firmowe szkło, podkładek brak.
Piwa na wynos w różnego rodzaju butelkach w cenie 3 € za półlitrowe.
Kuchnia działa w godzinach porannych, potem otwiera się o 19.00.
Poza daniami a'la carte kuchni włoskiej jest danie dnia w promocyjnej cenie.
W dniu mojej wizyty była hiszpańska paella za 15 euro.
Minibrowar jest wyjątkowy pod względem godzin otwarcia.
Czynny jest codziennie od 6.00 do 2 w nocy!
Jest to chyba rekord, bo dotychczas w tej kategorii na pierwszym miejscu był chyba czeski mikrus w Kladnie, działający w godzinach 7.00 - 2.00.