Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• iron
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    To doskonałe miejsca, lecz nadają się tylko na krótkie posiedzenie
    Oj tam od razu krótkie, siedzieliśmy dziś kończąc zlot około trzech godzin i nie było źle

P.S. Gdyby to nie był koniec zlotu, tylko początek, pewnie posiedzielibyśmy dłużej

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Ważna informacja na jutro: otwieramy nasze bramy o 12:30, z powodu remontu łazienki.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi
    O to to. Czyli rozumiem, że te miejsca są nie wspierane?
    To doskonałe miejsca, lecz nadają się tylko na krótkie posiedzenie

Leave a comment:

• emes
    replied
    Już wszystko wiem.

Leave a comment:

• TTOP
    replied
    zapisywać i płacić, poszukaj kilka stron w tył w tym wątku lub na stronie chmielarni na fb. Kasa do zapłacenia to było coś koło 20-30zł

Leave a comment:

• emes
    replied
    ... I tak w niedzielę 22 września g. 14.00 - kolejne warsztaty kulinarne Mistrza Rama - tym razę na tapetę lecą przysmaki w cieście pakora.
    Plany co do niedzieli 29 września i następnej 6 pażdziernika podam po weekendzie.
    Na warszaty trzeba się zapisywać, płacić, jak to wygląda ?

Leave a comment:

• Kulbi
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    siedzieliście w ciągu strumieniowym między kuchnią a drzwiami wejściowymi
    O to to. Czyli rozumiem, że te miejsca są nie wspierane?

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi
    Jest jakiś ewidentny problem z wentylacją i po dłuższym posiedzeniu wszystkie ubrania przesiąkają zapachem jedzenia. Temat do poprawy.
    Jedliście całym sobą (bo smaczne ) lub siedzieliście w ciągu strumieniowym między kuchnią a drzwiami wejściowymi - nie ma innego wytłumaczenia. A na poważnie - być może przy mniejszej intensywności działania klimy, faktycznie wymiana powietrza jest słabsza, trza przyjrzeć się sprawie.
    Troszkę Newsów Plusów -
    po sierpniowym lekkim marazmie wynikającym z urlopów, letniego lesertstwa i innych takich bierzemy sie do roboty. I tak w niedzielę 22 września g. 14.00 - kolejne warsztaty kulinarne Mistrza Rama - tym razę na tapetę lecą przysmaki w cieście pakora.
    Plany co do niedzieli 29 września i następnej 6 pażdziernika podam po weekendzie.

Leave a comment:

• Kulbi
    replied
    A ja pośród wszystkich plusów mam jeden spory minus, który pewnie da się naprawić.
    Wczoraj zaprosiłem dwóch znajomych na piwo i jedzenie. Niestety to drugie zostało z nami na dłużej. Jest jakiś ewidentny problem z wentylacją i po dłuższym posiedzeniu wszystkie ubrania przesiąkają zapachem jedzenia. Temat do poprawy.

Leave a comment:

• j_Q
    replied
    No i udało się ponownie odwiedzić Chmielarnię. Tym razem oprócz czegoś dla ducha było też coś dla ciała. Jedzonko po prostu REWELACYJNE!!! Dzięki za świetne miejsce dla prawdziwych smakoszy dobrego piwa

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Jak widać się udało I tym na pierwszym i, jak domniemam, tym na drugim planie też
    Marcin - ogromne dzięki. Certyfikaty w drodze
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2013-09-01, 00:23. Powód: a takie tam...

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Kochani,
    wiem już prawie wszystko.
    Źle się stało, trzy osoby z ekipy zachowały się nieodpowiedzialnie i już w Chmielarni nie pracują.
    No dobra – ściemniam – tak by było w bajce o dwóch złych i grubych kapitalistach, a ja z Mikołajem jesteśmy tylko zwykłymi grubymi kapitalistami.
    Lecz do rzeczy – totalny splot nieporozumień, brak doświadczenia ekipy i brzemienny w skutkach brak kontaktu z Mikołajem (urlop ). Wszystko to spowodowało naszą wtopę, mam nadzieję, że pierwszą i ostatnią tego kalibru. Wnioski wyciągnięte, kroki zapobiegawczo-szkoleniowe podjęte. A ja przepraszam wszystkich, którzy sobie w tym dniu nie popili i nie pojedli.
    Natomiast na bazie tej sytuacji kilka rzeczy chciałbym wyjaśnić.
    Mamy sporo chętnych na duże rezerwacje, nie planujemy jednak zamykać knajpy na tego typu imprezy. Na co dzień staramy się nie rezerwować więcej niż 30-35 miejsc jednoczasowo. Mamy jednak w planie kilka imprez faktycznie dużych – na ok. 80-90 % naszej mocy. Z reguły są one ustalane z bardzo dużym wyprzedzeniem. Pozwolę sobie na forum podawać daty takich dużych rezerwacji , abyście wiedzieli, kiedy szansa na wolny stolik będzie minimalna – to powinno wszystkim ułatwić życie.
    Sławek
    PS. Osoby, które musiały tak jak j_Q opuścić o 17.00 Chmielarnię, proszę o kontakt na PW

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Wygląda na to, że daliśmy ciała.
    A ja nic nie wiem o sprawie, ale jak wrócę, to się dowiem, oj dowiem, dowiem.
    To wszystko jest od czapy, bo nawet dla dużych rezerwacji nie zamykamy knajpy - nawet impra z okazji urodzin córeczki Rama była otwarta - fakt, że zmiesciło się wtedy tylko 5 czy 6 białych osób, reszta to Nepale

Leave a comment:

• j_Q
    replied
    Ale że tak nagle wyszło?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Ech, faktycznie taka sytuacja miała dzisiaj miejsce, głupio wyszło. Przepraszam wszystkich, którzy odbili się od drzwi. Teraz już sytuacja wróciła do normy, działamy normalnie. I właśnie podłączyliśmy Brackie za 6 złotych

Jak tylko skończy się Lwówek Belg na kranie nr 2 podłączamy Konstancin Dawne! Wiele okazji żeby się go napić już nie będzie, ale na szczęście beczka ma 50 litrów

A jutro dzień z rodzimą piłką kopaną! O 15:10 Widzew-Jagiellonia, o 17:40 Pogoń-Wisła, a o 20:10 Cracovia-Legia. Zapraszamy

Leave a comment: