Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Nowy Świat 6/12, Cuda na Kiju [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9830

Do dyskusji kolegów dodam (zgodnie z zasadą "nie znam się, więc się wypowiem" ), że chyba jednak mylicie "dwa systemy walutowe".
    Czym innym są z natury dość przaśne miejscówki osiedlowe, w lokalizacyjnych zagadkach, gdzie niewiele jest do jedzenia, a asortyment napojów nieoczywisty (więcej cydrów/win niż piwa albo czeski standard only), a czym innym miejsce w absolutnym pępku europejskiej (bądź co bądź ) stolicy, z dość często zmieniającą się ofertą nowości z małych browarów... Ostatnio mam fazę na piwo towarzyskie w centrum i widzę, że ceny są niemałe, to fakt, niestety. I za piwo, i za np. hambuksy (też mam fazę ). Choć w "Cudach..." to raczej pizza... Takie życie .

Comment

• tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1337

cnk to knajpa umiejscowiona fantastycznie
      historycznie, architektonicznie, nastrojowo
      wypić browara w czerepie czerwonej hydry
      uświadomić sobie przy tym, gdzie byliśmy
      a gdzie jesteśmy obecnie, to duża atrakcja
      ale przegięcie pozostaje przegięciem, imo
      veni, emi, bibi

Comment

• Vortex
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        🍼
        • 2011.12
        • 187

Ten lokal też został już jakiś czas temu zamkniety. Najbardziej klimatyczny był 'ogródek' i leżaki, fajnie było z piwkiem posiedzieć na dziedzińcu przy GPW. Lokal działał od 2013 - więc to też był kawał historii kraftu...
        Ostatnia zmiana dokonana przez Vortex; wczoraj, 20:14.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🍺
          • 2001.02
          • 24425

Doczytałem że jakieś pół roku temu. Rozumiem że się nigdzie nie przenieśli?

Z jakiś tam niesprawdzonych źródeł - czynsz na koniec wynosił ich 40k /mc. Jesli to prawda to... obłęd.
          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; wczoraj, 22:08.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment