Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karabach
hmmm,co złego w tym że ktoś chce wiedzieć wystarczająco wiele by zdecydować czy podbić do knajpy z butlą i napełnić ją dobrym piwem bo na siedzenie i sączenie brak mi czasu....panowie trochę zrozumieniadziś walnąłem 600 km i zrobiłem troche mebelków by ktoś mógł sobie wygodnie pomieszkać,i oczywiście napełniłem butle
We wtorek 10.07.2012 o godzinie 19.00 zapraszamy na premierę piwa "Kruk" (American Dry Stout chmielonego pojedynczą odmianą chmielu Simcoe) uwarzonego w browarze Widawa. O samym piwie i jego powstaniu opowie nam jego twórca Tomasz Kopyra.
Kurs Degustacji Piwa
Po udanej pierwszej i drugiej edycji i pełnym zadowoleniu wszystkich uczestników, organizujemy po raz trzeci - Kurs Degustacji Piwa.
Został on przygotowany dla wszystkich, którzy zaczynają swoja przygodę z piwem, oraz tych, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę.
Jeżeli chcecie wiedzieć więcej o świecie piw, z czego się produkuję piwo, jak je degustować by docenić jego najlepsze walory, jak rozpoznać piwo, które jest zepsute i co z zjeść do piwa, to właśnie ten kurs jest dla Was.
W sposób łatwy i przystępny opowiemy o podstawowych zagadnieniach związanych z degustacją piwa. Spotkanie będzie miało formę warsztatów. Pierwsza część wprowadzi Was teoretycznie w temat, druga część pozwoli na potwierdzenie w praktyce nowych wiadomości. Podczas spotkania poznacie techniki kiperskie. Szkolenie sensoryczne prowadzone będzie na specjalnie przygotowanych próbkach piwa z wadami, oraz aromatami i smakami spotykanymi w piwach. Nauczycie się nazywać wasze odczucia. Dowiecie się o podstawowym doborze jedzenia do piwa. Istotną częścią kursu będzie degustacja naszych specjalnie dobranych piw z największych krain piwnych.
Kurs poprowadzi Tomasz Rogaczewski - piwowar domowy, piwoznawca, certyfikowany sędzia piwny PSPD. http://www.4stronypiwa.pl/
Kurs odbędzie się 28.07.2012. godz. 11.00. Cena 130zł.
Zapisy w naszym pubie oraz sklepie (ilość miejsc ograniczona).
Mamy złą i dobrą wiadomość. Zła to taka, że skończył się Kruk i Black Hope. Nie bylibyśmy jednak sobą gdybyśmy nie porównali polskiego Dry Stouta do mistrza piwowarstwa Mikkellera. Który lepszy? Oceńcie sami.
Pełna lista:
Chotebor / Premium 12
Tucher / Weizen
Lindemans / Guezue
Svijany / Fanda Polotmava
Mikkeller / Dry Stout
Svijany / Rytir
Meantime / India Pale Ale
AleBrowar / Rowing Jack
Artezan / Witbier
Vyskov / Dzban
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
Gdynia, ul. Admirała Józefa Unruga 52, Alkohole Winoteka
Nowy sklep na Obłużu i dzisiaj zakupiłem 5 piw z Browaru Mikołajki : APA, NEIPA, marcowe, lager, Wheat IPA
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Comment