Gdynia, Bulwar Nadmorski, Browar Port Gdynia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gdina
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.08
    • 109

    Gdynia, Bulwar Nadmorski, Browar Port Gdynia

    Nie wiem, czy czeka bo już otwarty, czy już niedługo otworzą ,może ktoś blisko mieszka i sprawdzi. Miejsce gwarantuje odpowiednią ilość ciekawskich/ piwoszy..Liczę, że i trunek będzie godziwy.
    Zakończyła się budowa browaru restauracyjnego przy bulwarze Nadmorskim w Gdyni . Warzonego tu piwa będzie można napić się m.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #2
    Browar wystartuje (mam taką nadzieję) w połowie grudnia.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • beaviso
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.02
      • 215

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
      Browar wystartuje (mam taką nadzieję) w połowie grudnia.
      Jakieś wieści w temacie?
      Czy ewentualne otwarcie będzie się wiązać z faktem uwarzenia tam pierwszego domowego piwa? Bo sprzedaż butelkowanego to nie to samo...

      M.

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        #4
        Plotka niesie, że termin otwarcia browaru został przesunięty na 26 grudnia.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • beaviso
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.02
          • 215

          #5
          Dzięki... No nieźle, bo właśnie ze znajomymi planujemy gdzie by tu spotkać się... 26 grudnia. No i zamiast Degustatorni padło hasło Browar Port Gdynia, a ja zobowiązałem się dopilnować ewentualnej rezerwacji.

          M.

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #6
            Eh, kolejne przesunięcie terminu otwarcia. Aktualnie podawana jest data 28.XII.
            Last edited by abernacka; 16-12-2015, 14:02.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • Gdina
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2014.08
              • 109

              #7
              Wiadomość z dzisiaj i to z pierwszej ręki. Otwarcie 2 poł. stycznia. Brak jednego odbioru. Przypadkiem wiozłem właściciela, dostałem butelkę stouta do spróbowania. Bardzo smaczne, tylko za mało

              Comment

              • beaviso
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.02
                • 215

                #8
                Dziękuję wszystkim za informacje o otwarciu, w tym dobrze poinformowanemu PK.

                M.

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gdina
                  Wiadomość z dzisiaj i to z pierwszej ręki. Otwarcie 2 poł. stycznia. Brak jednego odbioru. Przypadkiem wiozłem właściciela, dostałem butelkę stouta do spróbowania. Bardzo smaczne, tylko za mało
                  Mimo, że są to złe wieści wielkie dzięki za info. Twoje
                  Last edited by abernacka; 26-12-2015, 15:45.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • podswierkiem
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.11
                    • 796

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gdina
                    Wiadomość z dzisiaj i to z pierwszej ręki. Otwarcie 2 poł. stycznia. Brak jednego odbioru. Przypadkiem wiozłem właściciela, dostałem butelkę stouta do spróbowania. Bardzo smaczne, tylko za mało
                    Jakieś świeże wiadomości? Jutro wybieram się na weekend do Gdyni
                    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                    Niechybnie brakuje tam nas!
                    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                    Niejeden już zginął kwiat!"

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      #11
                      W końcu otwierają. W środę 9 marca.

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • skandal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1439

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                        W końcu otwierają. W środę 9 marca.
                        No chyba że coś nie wyjdzie...

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          #13
                          Krótki filmik z browaru:

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9780

                            #14
                            Fajne, fajne. Zwłaszcza ta "sala restauracyjna o intymnym charakterze" (wg pani manager... ). A co do żarcia?

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                              A co do żarcia?
                              Krótka lista, drogo i mało smacznie.
                              Zamówiona golonka (34 zł) składała się głownie ze skory i kości. Do tego stary, ledwie odgrzany kartofel neizbyt imponującyh rozmiarów i niezbyt smaczna kapusta zalana sosem piwnym. W komplecie małe (0,125) piwo w postaci najgorszego z oferty Amber Ale.
                              Na obiad wybrałbym raczej inne miejsce.
                              Z mięsnych meli jeszcze żeberka za 37 zł, pierś grilowaną na ostro (najtańsza z listy) oraz wołowinę za 72 zł. Być może jeszcze coś.
                              Są też makarony, ryby, pizze, zupy i desery. Każde z nich w postaci 4-5 propozycji.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              Przetwarzanie...