Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #31
    Piwa z tego browaru, zgodnie z zapowiedzią są dostępne w Rock Cafe (Tkacka 7/8). Tyle, że zamiast beczkowego dostajemy butelkę (NRW 0,5!) nalewaną przy barze z kija, tak samo jak nalewa się kufel. Czyli malowane bączki nalewane są tak samo. Mało to profesjonalne, ale nie są jedyni, którzy nie mają maszyny do butelkowania.
    Last edited by Pendragon; 04-10-2012, 17:40.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment


    • #32
      Z pitych 3 piw godny uwagi był jedynie pils /dość mocna goryczka , w tle lekka słodowość/, lepsze niż w Brovarnii. Alt kiepski, bez wyrazu, zupełnie nie przypomina oryginału z Dusseldorfu. Szumnie zapowiadany porter bałtycki został podany /podobnie jak inne piwa/ w temperaturze 6 stopni i był w związku z tym kompletnie bez smaku. Udało mi się go holować przez godzinę i 20 minut do temperatury 13 st., ale i wtedy nie przypominał porterU bałtyckiego, najwyżej może koźlaka. Nieporozumienie. Obsługa marna, nalewanie kiepske /piana znika w mgnieniu oka/. Takie małe Bierhalle w wydaniu gdańskim.

      Comment


      • #33
        Jutro (po dłuższej przerwie) wybieram się do Browaru Piwna.
        Ciekaw jestem czy coś się zmieniło (z tego co pamiętam najbardziej smakował mi pils, choć nachmielona pszenica też była niezła Uważam, że ich Alt i dunkel to nie do końca udane piwa).
        Po wizycie napiszę co zastałem.

        Czy ktoś wie jakie piwa są w bieżącej ofercie Browaru Piwna?
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

        Comment


        • #34
          http://browarpiwna.pl/nasze-piwa/

          Pij Porter póki jest, bo to jego ostatnie dni.
          Last edited by Pendragon; 09-01-2013, 00:33.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment


          • #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            http://browarpiwna.pl/nasze-piwa/

            Pij Porter póki jest, bo to jego ostatnie dni.
            Dzięki za info - to świetna wiadomość
            Piłeś tego portera? Jak go oceniasz? Wiesz ile kosztuje?
            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

            Comment


            • #36
              Kosztuje tyle ile inne 9 zł za 0,4
              Piłem, wrażenia mieszane. Piwo smaczne, ale nie nazwałbym bo porterem bałtyckim.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment


              • #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Kosztuje tyle ile inne 9 zł za 0,4
                Piłem, wrażenia mieszane. Piwo smaczne, ale nie nazwałbym bo porterem bałtyckim.
                A jak byś je nazwał jeśli chodzi o rodzaj / kategorię piwa?
                Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                Comment


                • #38
                  Jak dla mnie to bardziej koźlak.
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

                  Comment


                  • #39
                    Moje pierwsze odczucia były takie same - koźlak.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment


                    • #40
                      Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                      Na minus:
                      - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                      - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...

                      Comment


                      • #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                        Na minus:
                        - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                        - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...
                        Czyli to jakiś nowy trend polskich browarów restauracyjnych. Po Alt Bier z Bierhalle teraz w Gdańsku podeszli rewolucyjnie i nowocześnie do tego stylu?
                        Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

                        Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

                        Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

                        Comment


                        • #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                          Na minus:
                          - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                          - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...
                          Pojemność 0,4 litra ma w swojej ofercie również Bierhalle - sprytny zabieg (cena 9 zł przez to, że jest to 9 a nie np.10) wydaje się niewysoka.
                          Nie zmienia to jednak faktu, że 0,5 litra piwa w przeliczeniu kosztuje 11,25 zł.
                          Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                          Comment


                          • #43
                            Testowanie "Portera bałtyckiego"

                            Odwiedziłem dziś "Browar Piwna", wypiłem "Portera bałtyckiego". Faktycznie, smakuje koźlakopodobnie Nie zachwycił mnie, jednak uznaje je za dość pijalne piwo Ale osobiście nie przepadam za porterami.
                            W mojej ocenie (prowadzę w Excelu spis wszystkich piw jakie miałem okazję skosztować - na razie mam ok.650) w skali od 1 do 5 oceniłem je na 3,7 pkt.
                            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                            Comment


                            • #44
                              Dzisiaj brałem czynny udział w uwarzeniu POMSa. Cóż to takiego? To wymyślona przeze mnie nazwa dla nowej, polskiej odmiany stouta (Polish Oatmeal Milk Stout). Nazwa mówi sama za siebie i jest moja, należy tylko do mnie i posiadam ją. (http://www.youtube.com/watch?v=aED8-...0-wt_5zKqKGIt2).
                              Receptura z kolei nie jest moja Początkowo miał to być PMS ale postanowiłem zmienić nazwę ze względu na bliskość do DMS...
                              Foto relacja: http://browarpiwna.pl/galerie/warzenie-piwa-milk-stout/

                              Z zupełnie innej beczki, a w zasadzie tanka - ludzie, szykuje się rewelacyjna pszenica! Już wkrótce do spożycia dla wszystkich. Jak Wojtek nie będzie stosować tej receptury , to należy się obrazić na niego. Marcowe też dobrze rokuje, mimo że było na leżaku ledwie dzień. Zatem idzie dobre, jeszcze tylko poprawić nieco pilsa i rozwiązać hydrozagadkę czemu w drodze z tanka do leżaka zanika piana i będzie na prawdę super smacznie.
                              Last edited by Pendragon; 18-01-2013, 23:08.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment


                              • #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dzisiaj brałem czynny udział w uwarzeniu POMSa. Cóż to takiego? To wymyślona przeze mnie nazwa dla nowej, polskiej odmiany stouta (Polish Oatmeal Milk Stout). Nazwa mówi sama za siebie i jest moja, należy tylko do mnie i posiadam ją. (http://www.youtube.com/watch?v=aED8-...0-wt_5zKqKGIt2).
                                .

                                Kiedy premiera milk stouta?
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Working...
                                X