BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Na początku planowaliśmy postój w urokliwym Chebie, ale wiecie jak to bywa jak się planuje. .Ostatecznie Cheb musieliśmy zrobić przejazdem.
Browar Pivní Skaut znajduje się w ścisłym centrum Cheba i zajmuje część piwnic restauracji Hvezda. Z tym, że wejście do restauracji jest...
Na dniach ma być oficjalne otwarcie. Znajduje się na w miejscu dawnej restauracji Akwarium przy samym nadbrzeżu.
Sala to bar ze stolikami, za przeszkloną szybą widać serce browaru, warzelnia na widoku. W sezonie mają być stoliczki na zewnątrz. Wystrój dość nowoczesny, na tyłach baru...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - mineralność i słód.
Smak - słodkawe i zbożowość, lekka trawiastość, start lekka piwnica, nuty ziołowe,...
Nie jestem jakimś wielbicielem "klasycznych" piw dyniowych, ale w 'helowin' byłem zobligowany, więc w drodze spożyłem Dyniamit Pinty a na miejscu porównałem z Dyniowe z Ambera.Dalej uważam, że to nie moja bajka, ale porównawczo całkiem spoko. Ani na + ani na -. Dobra interpretacja...
Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...