Ustronie Morskie, Wojska Polskiego 1, Dwa Asy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Ustronie Morskie, Wojska Polskiego 1, Dwa Asy

Knajpa znajduje się na terenie OW FALEZA. Nieopodal kościoła w centrum Ustronia Morskiego. Klimat dzielnicowy, ogródek wyposażony w firmowe parasole, graniczący dosłownie metry od domków OW. Dzisiaj była transmisja meczu siatkówki Polska - Brazylia.
    W nalewakach Noteckie Jasne i Noteckie Ciemne - 6 zł/0,5l i 3,5zł/0,3l.
    W butelkach też Noteckie Jasne i Ciemne oraz wynalazki smakowe gniewosza.
    Miejsce godne uwagi.
  • sandacz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.01
    • 345

Urokliwe miejsce. Ośrodek wyjątkowo ładnie urządzony, tworzący klimat sielskiego osiedla w małym miasteczku. Akompaniamentem do degustacji są odgłosy ganiającej się dzieciarni. Ok. 10 stolików z ławami, więc zmieści się kilkadziesiąt osób. Piwo nieco za bardzo schłodzone jak na mój gust. Leją do plastiku.

Comment

• tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1329

rzecz zadziwiająca
      minęły dwa lata od pierwszego wpisu
      i cena za piwo spadła do pięciu złotych
      nie zmierzyłem objętości plastikowego kubka
      więc może się okazać, że to już tylko zero cztery
      tak czy siak, miejsce jest sympatyczne i warte odwiedzin
      tzn. przy mizerii piwnej uzdrowiska zwanego ustroniem morskim
      veni, emi, bibi

Comment

• sandacz
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.01
        • 345

Wszystko po staremu. Przyzwoite piwo w cenie 3,5 / 5 zł, ci sami panowie za barem, podobny klimat. Bardzo dobre miejsce w Ustroniu Morskim.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
          dadek
          Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
          2024-10-06, 22:38
        • Obywatel1978
          Kamionka, [Czarnków] Noteckie Jasne
          Obywatel1978
          Oto mój wczorajszy wieczór piwny Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
          2024-07-06, 18:11
        • dadek
          Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
          dadek
          Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
          2024-10-23, 01:37
        • waclaw67
          Podstawka.Gdzie jej miejsce
          waclaw67
          Może ktoś wie gdzie przypiąć tą podstawkę.Do browaru z awersu czy rewersu ew.na odwrót.Dzięki
          Nigdzie nie mogę jej znaleźć.
          2022-01-09, 16:12
        • bastion
          Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
          bastion
          Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
          2025-04-24, 22:25
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...