Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Nowa Zelandia, Wanaka, 17 Gordon Road, Rhyme X Reason brewing

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 355

Nowa Zelandia, Wanaka, 17 Gordon Road, Rhyme X Reason brewing

Na przemysłowych przedmieściach miasteczka Wanaka, browar z taproomem. 14 kranów w tym 2 gościnne, 10-14 lokalnych dolarów za kufel. Hala sympatyczna, w tle cos się warzy. Można kupić też jedzenie. Są burgery oraz bao. Cenowo podobnie jak na głównym deptaku tego turystycznego miasteczka.

Wziąłem 4 próbki za 25, drogo, bo to w końcu tylko 4*150, ale cóż. Na początek kölsch. Bardzo słomkowy kolor, smak lagera lekko podkręconego miodem. Ciekawe, ale raczej na ugaszenie pragnienia po szlaku niż na wieczorne posiedzenie. Potem poszalałem i wziąłem west coast pilsner z yozu i habanero. Przedziwny pomysł, a samo piwo średnie - zwykły, choć raczej z wyższej półki, pilsner z dodatkiem ostrości. Kolejną próbką było hazy ipa zwane voyage to nectaron. I nazwa w tym piwie była najciekawsza, poza tym tępa goryczka oraz smak mydlin. Do zapomnienia. Ostatnim own był west cost cold ipa, poprawne aż do bólu.

Podsumowując, miejsce do odwiedzenia, ale miejscówka po sąsiedzku była lepsza. Tutaj najlepsza była ścieżka muzyczna z lat 60 i 70.
    Attached Files