BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
Jeden z nielicznych browarów restauracyjnych w Albanii.
Znajduje się kilka minut szybkiego kroku od głównego placu miasta (Sheshi Skënderbej) i mimo bliskości centrum usytuowany jest w uliczce gdzie prędzej możemy się spodziewać żuler baru niż porządnej knajpy
Po przekroczeniu...
Po 4 latach to moja druga wizyta w Albanii. Stacjonując w Durres Plaża tym razem postanowiłem spróbować odwiedzić choć kilka okolicznych browarów. Nie jest to zbyt łatwe w tym kraju bo po pierwsze ciężko się z tubylcami (generalnie sympatycznymi) dogadać, gdyż jeśli znają oprócz własnego...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
Dawno na forum się nie udzielałem. Bo i hobby moje zbierackie zawiesiłem. Skończyło się miejsce na szkło i trochę czasu zaczęło brakować. Ale zawsze kiedy jadę w nowe miejsce (szczególnie za granicę) nie mogę się powstrzymać i szklane tematy staram się ogarniać. W tym roku wybrałem...