Widziałem, że ktoś zapowiadał otwarcie na sierpień. Byłem, widziałem, piwo kupiłem. Działa.
Znajduje się ok 2 km. od Pivovara Venuse też w Hawierzowie. Nieco na wylocie z miasta.
Budynek parterowy, ale z piwnicą (tam sprzęt warzelny - można podziwiać przez szybę). Urządzony elegancko i ze smakiem. Podobnież jego otoczenie. Bardziej przypomina browar restauracyjny niż to, co kojarzy mi się z klasycznym czeskim piwowarem.
Mnie interesowało piwo na wynos i tu od razu uwaga. Na miejscu są jedynie butelki PET 1,5 l. Piwo kosztuje w nich ok 80 korun. Do własnych mniejszych odpowiednio mniej.
Na miejscu są obecnie 3 piwa:
- 10° svetle
- 12° svetle
- 12,5° polotmave
Ogólnie przyjemne miejsce, a więcej informacji + foty na blogu. Zapraszam oczywiście. Klik.
Znajduje się ok 2 km. od Pivovara Venuse też w Hawierzowie. Nieco na wylocie z miasta.
Budynek parterowy, ale z piwnicą (tam sprzęt warzelny - można podziwiać przez szybę). Urządzony elegancko i ze smakiem. Podobnież jego otoczenie. Bardziej przypomina browar restauracyjny niż to, co kojarzy mi się z klasycznym czeskim piwowarem.
Mnie interesowało piwo na wynos i tu od razu uwaga. Na miejscu są jedynie butelki PET 1,5 l. Piwo kosztuje w nich ok 80 korun. Do własnych mniejszych odpowiednio mniej.
Na miejscu są obecnie 3 piwa:
- 10° svetle
- 12° svetle
- 12,5° polotmave
Ogólnie przyjemne miejsce, a więcej informacji + foty na blogu. Zapraszam oczywiście. Klik.
. Z resztą pomimo temperatury w granicach 10-15°C i braku obsługi (będzie od 1 maja), na zewnątrz siedziało kilka osób a dzieci szalały na placu zabaw w postaci różnorakich drewnianych konstrukcji.
, choć trzeba przyznać że siedząc przy oknie da się wytrzymać. Po lewej od baru za drzwiami jest co prawda druga, mniejsza sala przeznaczona dla niepalących ale wystrój jest tam zupełnie zwyczajny.
.
. W godz. 11-15 warto skorzystać z denní menu w 4 rodzajach (zestaw zupa+drugie) za 85 kč.
.
jedzenie pyszne i w normalnej cenie, zupa gulaszowa a potem smazeny syr wygrały dzień. Klimat przyjemny. Bardzo mi się tam podobało. Najlepszy havirovski browar.
. Na szczęście miła kelnerka znalazła stolik z rezerwacją, ale na godzinę 18 i stwierdziła, że jest już po umówionej godzinie, więc możemy przy nim zasiąść.
.
Comment