Na pewno w matczynej restauracji, oraz w pivotekach. To taki średni browar o wiele większy niż ten zamknięty. Np. dwie otwarte kadzie maja pojemność 4 tyś. każda.
Tak jak już wspominałem, obecnie jest to firmowy lokal browaru Buchťák, aczkolwiek nazwa Riegrovka jest dalej zachowana. Z wnętrza lokalu zniknęła już warzelnia, a przed wejściem stoi automat z piwami na wynos. Piweczko można zakupić o każdej porze dnia, ale potrzebny jest czeski dowód .
Na kranach bogactwo w postaci ośmiu rodzajów piw:
- jasne 47/41 Kc.
-Ciemne j/w
-Polotmave Mutat j/w
-Wiśnia, lub pomarańcz 49/43 Kc.
-Pszenica 11-ka j/w
-Chudak Ale Kavalir 40/25 Kc.
-Maximus IPA 0.33l/49 Kc.
Pszenicy nie zamawiałem, natomiast pozostałe piwa bardzo dobre. Śmiało można napisać, że najlepsze z pośród Olomouckich browarów.
Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej...
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
Comment