Właściciel i piwowar Libor Panchartek, który zaczynał jako piwowar domowy, postanowił oficjalnie otworzyć swoją działalność i stało się to w styczniu 2025 roku.
Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy.
Stamtąd najbliżej do Pardubic/Hradca, ale to i tak będzie jakieś 25 km.
Przy furtce swojego domu przywitał nas sam szef i bez zbędnych ceregieli zaprosił do środka. Browar to niewielki ,domek, stojący tuz obok domu mieszkalnego.
Przed nim ławo stół, przy którym można pobiesiadować ze znajomymi.
Lanego piwa można spróbować w lokalnym pubie Na Peci, ale lokal czynny dopiero od 19, więc raczej bez szans. Natomiast na miejscu tylko na wynos szkło 0.7l.
Czekanie do 19 było bez sensu, wiec w grę wchodziła tylko opcja butelkowa. Dzięki uprzejmości miłego właściciela mogliśmy zakupić trzy piwa:
-Vidlak, to jasny leżak. Piwko smaczne, czuć, że pochodzi z mikrusa, ma swój styl. Ekstrakt nie określony, ale stawiam na 12-kę.


- Medak 12-ka na miodzie kwiatowym. Nie był to ulepek, ale miód w piwie wyraźnie dominował.

- IPA o ciekawie rozwiniętym skrócie- Imigrant Pils Alkohole
, równie ciekawe, smaczne 

Sam browarek, to faktycznie mikrus. Warzelnia to tylko 100 litrów, a do tego pięć 130 litrowych tanków, oraz dwie małe otwarte kadzie .
Jest skromnie, klimatycznie i smacznie



Dom od strony ulicy, budynek browaru, oraz aparatura
Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy.

Przy furtce swojego domu przywitał nas sam szef i bez zbędnych ceregieli zaprosił do środka. Browar to niewielki ,domek, stojący tuz obok domu mieszkalnego.
Przed nim ławo stół, przy którym można pobiesiadować ze znajomymi.

Lanego piwa można spróbować w lokalnym pubie Na Peci, ale lokal czynny dopiero od 19, więc raczej bez szans. Natomiast na miejscu tylko na wynos szkło 0.7l.
Czekanie do 19 było bez sensu, wiec w grę wchodziła tylko opcja butelkowa. Dzięki uprzejmości miłego właściciela mogliśmy zakupić trzy piwa:
-Vidlak, to jasny leżak. Piwko smaczne, czuć, że pochodzi z mikrusa, ma swój styl. Ekstrakt nie określony, ale stawiam na 12-kę.



- Medak 12-ka na miodzie kwiatowym. Nie był to ulepek, ale miód w piwie wyraźnie dominował.


- IPA o ciekawie rozwiniętym skrócie- Imigrant Pils Alkohole



Sam browarek, to faktycznie mikrus. Warzelnia to tylko 100 litrów, a do tego pięć 130 litrowych tanków, oraz dwie małe otwarte kadzie .
Jest skromnie, klimatycznie i smacznie




Dom od strony ulicy, budynek browaru, oraz aparatura

Comment