Czechy, Jince, Eškova 33, Pivovar Malý Janek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2197

Czechy, Jince, Eškova 33, Pivovar Malý Janek

W miasteczku Jince dawny Pivovar Vilém od początku roku 2020 zmienił właściciela, oraz zmienił nazwę. Całość przejął dawny kontraktowy browar
    Malý Janek
    i właśnie pod tą nazwą obecnie działa. Generalnie jest to większy kompleks w którego skład wchodzi-restauracja, hotel i browar.

Do dyspozycji klientów restauracji, duży, częściowo zadaszony ogródek, oczywiście sale wewnątrz, oraz stojąca obok dawna stodoła. Tam na głowę nie kapie, a i biegać po piwo do baru obok nie trzeba, bo jest tam osobny vycep. Obsługa bardzo miła, a zamówienia są szybko realizowane.
    Ceny przystępne, np. udko z gęsi, knedliki, kapusta 240 Kc.-smaczne było

Jako browar, rozmach mają całkiem spory, bo od początku ich tamtejszej działalności doliczyłem się, że uwarzyli prawie 55 różnych piw
    Na kranach zastaliśmy aż 10 rodzajów. Fakt, cześć z nich to owocowe potworki, ale w sumie 10 się uzbierało.
    Spróbowaliśmy cztery spośród nich:
    10-ka, gorzką 11-kę, jasną 12-kę i nowość Blondyna z basenu 11-ka APA. Muszę przyznać, że wszystkie bardzo smaczne, a jak dla mnie to 12-ka rozbiła bankCeny akceptowalne, można zerknąć na zdjęcie.

Instalacja browaru myślę, że pozostała ta sama, więc opis w linku poniżej. Reszta to zmiany kosmetyczne jak np. nowe szyldy.

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-pivovar-vilem

Budynek pensjonatu, restauracji. Budynek browaru, ogródek, częściowo zadaszony posiada swój bar. Wnętrze starej stodoły. Cennik piw
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2197

Piwa w kolejności, oraz wnętrze browaru
    Attached Files

Comment

widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
    Przetwarzanie...