Czechy, Jablonec nad Nisou, Na Kopci 3296/10, Restaurace Žižkův Vrch

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2274

Czechy, Jablonec nad Nisou, Na Kopci 3296/10, Restaurace Žižkův Vrch

Žižkův Vrch, to restauracja należąca do sieci (myślę, że można tak napisać) lokali browaru Turnov. Lokal gdzie głównymi klientami są miejscowi, a turysta dociera sporadycznie. W środku jest przyjemnie, sale duże, a na kranach piwa z browaru Turnov.
    Czynni codziennie od 11-21/22, lub 23, w zależności od dnia tygodnia. Od godziny 7.30-10, można tam wpaść na śniadanie.
    Na kranach pięć piw-8-ka, 10-ka, 12-ka jasna/ciemna, oraz 11-ka svatomartinska. Jest kuchnia, a menu i ceny-- piwo/jedzenie bardzo podobne jak w Turnovie przy browarze.
    Fajne miejsce, piwa genialne, no ciekawa alternatywa dla browaru Volt.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Jablonec nad Nisou, Slunečná 8, Pivovar O.Skar
    dadek
    Drugi browar w Jablonci nad Nisou oficjalnie rozpoczął swą działalność w listopadzie 2021 roku, a pierwsze piwo miało swą uroczystą premierę dokładnie 16.12.2021. Najlepiej dojechać tu pociągiem do przystanku Jablonec nad Nisou zastávka, skąd 600 m piechotą. Kierujemy się w dół do...
    2022-08-30, 21:37
  • heckler
    Jablonec nad Nisou, Palackého 28, Pivovar Volt
    heckler
    Po niedzielnej wycieczce na szczyt góry Ještěd w planach mieliśmy jeszcze odwiedzić nowy browar w Jablonec nad Nisou. Tym razem to ja wylosowałem bycie kierowcą .
    Zbytnio mi to nie przeszkadzało, gdyż swego czasu będąc w Pardubicach i po wizycie w browarze Bahno udaliśmy się do...
    2018-02-08, 18:00
  • dadek
    Měšťanský Turnov, Turnovská dvanáctka tmavá
    dadek
    Alkohol 4,8%
    Barwa ciemnobrązowo-wiśniowa, przy szkle miedziane refleksy, lekkie zmętnienie.
    Piana piękna, beżowa, gęsta jak krem, dość nasycona, zostawia na szkle "firankę" z zaznaczonymi kręgami.
    Pachnie przyjemnie i intensywnie w stylu kawy zbożowej z palonymi...
    2022-06-04, 00:50
  • dadek
    Měšťanský Turnov, Turnovská dvanáctka
    dadek
    Alkohol 4,9%
    Po wyśmienitej 10°, od której zacząłem byłem ciekaw czy 12° ją przebije.
    Barwą niewiele się różniła, ciemne złoto szło lekko w kierunku bursztynu, piwo prawie klarowne (tylko lekka opalizacja).
    Piana również solidna, wysoka na co najmniej 5 cm, oczka...
    2022-06-04, 00:20
  • dadek
    Měšťanský Turnov, Turnovská desítka
    dadek
    Alkohol 3,9%
    Barwa ciemnozłota, piwo lekko zmętnione.
    Piękna, super gęsta piana o mikroskopijnych oczkach. Mocno ścieli się na szkle.
    Aromat intensywny słodowo-chlebowy.
    Przy pierwszym łyku od razu czuć, że sládek chmielu nie pożałował. Goryczka bardzo mocna ale...
    2022-06-03, 23:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...