Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kralupy nad Vltavou, Vaníčkova 80, Pivovar Bohemia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2012.09
    • 2562

Kralupy nad Vltavou, Vaníčkova 80, Pivovar Bohemia

Założenie browaru czeskie strony datują na 1872 rok, a jego zamknięcie na 1979 rok. Natomiast słodownia działała jeszcze do lat 90-tych, a w pomieszczeniach browaru butelkowano piwo z Kozla. Zabudowania z roku na rok popadały w ruinę i pojawiły się nawet plany wyburzenia browarnianych zabudowań. Na szczęście ktoś wpadł na pomysł, by stary browar przywrócić do życia i po paru latach cel został osiągnięty.

Obecnie stary browar jest po gruntownym remoncie i stanowi prawdziwą ozdobę rynku. Przebudowa browaru nadała budynkowi nowe przeznaczenie. Mieszkańcy znajdą tam kawiarnię, restaurację, muzeum, bibliotekę, szkołę artystyczną, centrum dla dzieci i młodzieży, salę społecznościową oraz minibrowar.
    Nie będę się rozpisywał na temat wyglądu budynku i wnętrz, gdyż łatwiej i szybciej będzie każdemu zerknąć na zdjęcia zamieszczone poniżej
    Mnie się podobało, jest cegła, drewno i piwo
    Restauracja wraz z długim ogródkiem letnim znajduje się w suterenie. Wzdłuż ogródka w betonowej rynnie płynie sobie sztuczny ,strumyczek, który w upalne dni na pewno da troszkę ochłody. Jest przytulna sala z barem, oraz dużym oknem z widokiem na 1000 l. warzelnię, natomiast druga, mniejsza z widocznymi tankami znajduje się w piwnicy.
    Udało mi się również porozmawiać z tamtejszym sladkiem, a jest nim były domowy piwowar i właściciel browaru kontraktowego Michal Blecha.
    Bardzo miły gość oprowadził mnie po browarze, porobił mi zdjęcia i zaprosił na degustację. W miejscu obecnie stojącej warzelni była słodownia, a natomiast stara warzelnia stała z drugiej strony budynku, przy kominie. Tyle ze spraw budowlanych

Browar ze swoimi piwami wystartował w lipcu tego roku i sukcesywnie zwiększał swoją ofertę, aby na ten czas mieć w ofercie aż siedem piw.
    Mnie osobiście najbardziej podeszła jasna 12-ka. Generalnie klasyka, bardziej mi siadła, a całokształt określam jako smaczne
    Bardzo smaczna, ciekawa i urozmaicona kuchnia, np. pierwszy raz spotkałem się z posiłkiem o nazwie Ovar-kawałek golonki, serca, wątróbki, oraz vejmrda (czyli chrzan jabłkowy) .
    Mega smaczne, ale trzeba lubić podroby Miejsce ciekawe, warto wpaść ​
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2012.09
    • 2562

Wnętrze restauracji, górna i dolna, oraz instalacja.
    Attached Files

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2012.09
      • 2562

Piweczka 8-ka, 10-ka, polotmave i 12-ka. APA 12-ka.
      Attached Files

Comment

widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
      Przetwarzanie...