Praha, Loretánske námestí 1, U Cerneho vola
Collapse
X
-
-
U Cerneho Vola, Praha
Ludzie, ta knajpa to historia Pragi, to przedziwne towarzystwo, godziny rozmow i niepowtarzalna atmosfera...a teraz chca ja zamknac...podpiszcie prosze petycje...
Podepsáním této petice vyjadřujeme zásadní nesouhlas s projednávaným zrušením hostince U Černého vola, respektive se změnou nájemce prostor, v nichž je hostinec provozován. Odmítáme, aby v tomto případě byla hlavním argumentem výše nabídky nájemného - hostinec U Černého vola je jednou z posledních autenV 6 vecer u Cerneho VolaComment
-
A bo to kultowe miejsce jest i nawet tego Kozla da się tam wypić...
Jakbyś kiedyś tam zajrzał to byś wiedział.Comment
-
Comment
-
-
Comment
-
Alchemia w Krakowie to też podobno kultowe miejsce. Ja jednak nie chodzę tam bo nie pije Żywca.
Ja w przeciwieństwie do pioterab4 zwiedziłem praktycznie całą Pragę. Przechodziłem też kilka razy obok Cerneho Vola i również tam nie zasiadłem na piwie, gdyż zarówno PU jak i Kozel to dla mnie marne piwa. Mimo, że jest to kultowe miejsce, w Pradze są o wiele ciekawsze zwłaszcza pod względem oferowanych piw. Nie rozumiem jednak po co te przytyki na temat wyboru spędzenia wolnego czasu w Pradze?Comment
-
Przytyki w żadnym razie nie były moim zamiarem.Alchemia w Krakowie to też podobno kultowe miejsce. Ja jednak nie chodzę tam bo nie pije Żywca.
Ja w przeciwieństwie do pioterab4 zwiedziłem praktycznie całą Pragę. Przechodziłem też kilka razy obok Cerneho Vola i również tam nie zasiadłem na piwie, gdyż zarówno PU jak i Kozel to dla mnie marne piwa. Mimo, że jest to kultowe miejsce, w Pradze są o wiele ciekawsze zwłaszcza pod względem oferowanych piw. Nie rozumiem jednak po co te przytyki na temat wyboru spędzenia wolnego czasu w Pradze?
Akurat w pobliżu ciężko o ciekawe "piwne" miejsce. Chociazby do klasztoru na Strahowie spory kawałek.
Do Cerneho Vola nie chodzi się na dobre piwo, ale żeby zanać resztek atmosfery opisywanej przez Hrabala.
Hermelin i utopenec tamże jest doskonały.
Porównanie Kozla i PU dla mnie cokolwiek niestosowne. Ja wiem, że w dobrym tonie jest jechać po PU, ale to całkie przyzwoite piwo, natomiast Kozel to dno i metr mułu.Comment
-
Bradzo piekne, tyle że jeśli się przebywa w nim tylko przez jedną dobę to niestety ale na wszystko czasu nie starczy i coś trzeba przełozyć ponad coś inne. Nie starczyło mi czasu na wszystko co chciałem zobaczyć, wiec tym bardziej nie starczyło go na knajpy z lichym asortymentem - tych jest pełno i to nie tylko w PradzeKurcze, a to takie piękne miasto.
No ja od knajpy do knajpy z workiem na głowie nie chodziłem, więc takze co nieco udało mi się zobaczyć. Jeden woli bazylikę, drugi starą kamienicę, trzeci kupić jojo z napisałem "I love Prague" a ja wolałem wychylić kufelek tmavego u Fleku.Warto czasem głowę z nad kufla podnieść i kawałek świata zobaczyć.
A widzisz a ja do knajpy chodze tylko na dobre piwo, tak jak do restauracji na dobre jedzenie a do kina na dobry film. Jak produkt docelowy mnie nie zadawala to i klimat szybko znika. Ja ciagle gdzieś czytam, że kultową polską piwiarnią jest Spiż, tylko jakos kurde nie widzę na forum by Wrocławianie ją mocno polecali tylko dlatego że jest klimatyczna...Do Cerneho Vola nie chodzi się na dobre piwo, ale żeby zanać resztek atmosfery opisywanej przez Hrabala.Comment
-
Sorry, ale ja u Fleku omijam z daleka podobnie jak to jojo. Akurat miejsc z ciekawszym piwem jest w Pradze bardzo dużo, szczególnie kiedy ma się do dyzpozycji tylko 24h.
Dobra, może ja mam inne podejście bo w Pradze spędziłem sporo czasu...Comment
-
Zgadzam się z Tobą. Ale przekonać się o tym musiałem na własnej skórze. Tak samo jak parę lat temu przekonałem się o smaku Kozla i nie mam narazie ochoty na powtórkę.Sorry, ale ja u Fleku omijam z daleka podobnie jak to jojo. Akurat miejsc z ciekawszym piwem jest w Pradze bardzo dużo, szczególnie kiedy ma się do dyzpozycji tylko 24h.Comment