BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Plzeň - Černice, Selská náves 21/2, Purkmistr Pivovarský dvůr Plzeň
Jasna 12-ka bardzo nam smakowała, śmiało mogę napisać że było to jedno z lepszych piw jakie piłem w Czechach. Cena 28/38Kc.
Dostępne były jeszcze ciemne, polotmave i pszeniczne. Wszystkie w cenach j/w.
Dodatkowo były cztery rodzaje ,specjałów,: Bock, Ipa, wiedeńskie i vanocni 17-ka.
Próbowane wiedeńskie smakowało prawie jak vanocni 17-ka. Ciężko było je w smaku odróżnić. I ogólnie bardzo cienko wypadły ,specjały, w stosunku do jasnej 12-ki. Miejsce jak najbardziej godne do polecenia. Ciekawostką jest fakt, iż jednym z współwłaścicieli kompleksu jest brat właściciela Joe's Garage.
Na dziedzińcu trwały przygotowania do koncertu, więc lokal praktycznie w całości objęty był rezerwacją. Piw na kranach pięć, ejlikowej 10-ki nie było w menu. Spróbowana właśnie ona- nic specjalnego, oraz jasna bardzo przyzwoita 12-ka.
Nowy wielokran w sercu plzeňské starówki. Otwarto go u progu jesieni 2022 i mieści się w bezpośredniej bliskości náměstí Republiky (północno-zachodni narożnik). Trafiliśmy tu zupełnie przypadkiem skuszeni wystawioną na chodniku reklamą. Wnętrze niezbyt wielkie ale przyjemne, ściany...
Piwo pite na miejscu w browarku oraz zakupione do domu w butelce 0,5L
Kolor: piękny, prawdziwie złoty
piana: bardzo dziurawa, szybko opada
zapach: słodowy, lekko miodowy
gaz: niski
smak: słodowo miodowy, chmiel niewyczuwalny, na końcu leciutka gorzkawa...
piana ładna gęsta i zbita,
kolor zloty,
zapach silny aromat waniliowy w oddali delikatny chmiel,
smak dość gorzki z silnym waniliowym aromatem jak dla mnie mdły ale ogólnie ochucane piwa od purkmistra...
piwo figowe kupione na miejscu w Černicach w butelce 0,5 l za 32KC
alko. 4,8%
piana: ładna i wysoka, drobnopęcherzykowa
kolor: ciemne złoto, niefiltrowany, mętny
zapach: słodki, nawet bardzo słodki, lekko cukrowy
smak: tutaj wielkie zaskoczenie, początek...
Comment