Rohov, Slezská 86, U Komárků

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    U nich nie, w okolicy chyba też nic nie ma. Za to nocleg jest w Hluczinie, a stamtąd ro Rohova kursują autobusy. I już masz dwa browarki
    Dzięki za cenne wskazówki ale komunikacja publiczna nie wchodzi w rachubę.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Czy można u nich przenocować lub w najbliższym sąsiedztwie?
    U nich nie, w okolicy chyba też nic nie ma. Za to nocleg jest w Hluczinie, a stamtąd ro Rohova kursują autobusy. I już masz dwa browarki

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Czy można u nich przenocować lub w najbliższym sąsiedztwie?

    Leave a comment:


  • Marecki1410
    replied
    Kurcze, a ile to jest? 50 groszy za podkładkę? To ja byłbym w stanie się poświęcić Bardziej oburza mnie to jak kelnerka opiernicza mnie za zniszczony wafelek z warki (bo po którymś piwie w lokalu dostaję (a raczej moje ręce) ADHD i muszę albo oderwać etykietę z butelki albo właśnie rozkładać wafelki i wbiła kelnerka z ryjem, że ten wafel mógł być jeszcze raz użyty).
    A co do tematu, jestem zaskoczony, tym, że tak blisko od domu mam browar który dosyć ciekawie się zapowiada Po linii prostej niecałe 10km, drogą przez Krzanowice- 12km, 14 km rowerówką przez Pietraszyn.
    I kurczę przejeżdżałem tam ostatnio przez Rohov 2 razy na rowerze i nie byłem świadom tego, że jest tam browar. Więc w przyszłym tygodniu będę tam musiał znowu się przejechać

    Leave a comment:


  • pebejot
    replied
    W trakcie mojej wizyty w majowy weekend, gdzie zjawiłem się tuż przed 12 zastałem pustą gospodę, a przy jedynymi osobami siedzącymi przy stole byli popijający piwo kucharze i barman. Po godzinie 12, kiedy skończyła się msza w kościele interes rozkręcił się, golonki i pieczone prosiaki wjechały na stół.
    Miałem przyjemność zwiedzenia zaplecza i wysłuchania historii o słynnym piecu, w którym pieczone są golonki i prosiaki.

    Firmowe kufle 0,5 można kupić za 100 koron, a podkładki sprzedawane są po 5 Kč.
    Miła Pani, sprzedając mi podkładki powiedziała że jakiś miesiąc temu był ktoś z Polski i jak się dowiedział, że za podkładki trzeba płacić zrobił małą awanturę.

    Kilka fotek w galerii:
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15152
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15153
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15154
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15155
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15151

    Leave a comment:


  • Mafar
    replied
    Dziś byłem U Komarku . Trafiłem na Velikonocni jantarovy special 16 poprostu vyborny

    Leave a comment:


  • Jurandofil
    replied
    25.03.2011

    Bardzo ciekawe, ale organizacyjnie niezwykle skomplikowane miejsce.
    Teoretycznie czynne codziennie od 16, ale tak naprawdę to zapewne i w południe już działa lokal, a godz. 16 to start schodzenia się dziatwy uprzednio rezerwującej stoły na dziczyznę i inne długo pieczone potrawy.
    Także na pełnowartościową wizytę w lokalu trzeba się umawiać telefonicznie.

    My byliśmy przed 16. Lokal już mocno rozkręcony. Przerwa z laniem Piva, bo czyszczenie pip. Po konsultacji z kucharzem, kelnerka zaproponowała nam gulasek. Wyszło na bardzo gęsta zupę gulaszową z pieczywem (75Kc). Dziś wiele bym oddał za ponowne skosztowanie zarówno zupy jak i pieczywa. Najlepszy chleb jaki do tej pory jadłem!

    Piva również grają tu rolę pierwszoplanową. I dawno już polotmava 13 nie smakowała mi bardziej od svetle 11

    Miejsce konieczne do odwiedzenia!!!

    Leave a comment:


  • darekd
    replied
    strona internetowa:

    Leave a comment:


  • Raciborz
    utworzył/a temat Rohov, Slezská 86, U Komárků

    Rohov, Slezská 86, U Komárků

    Hospoda z własnym piwkiem.Leją 11 i 13 cena 22 i 25 Kc.Dostępne także w petach 1,5 L,pozatym lany Bernard.Co do jadła trza się wcześniej umówić,dostępne świniaki,golonka ,żeberka czyli poprostu wieprzowina

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...