Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej i doskonale wkomponowanej we współczesny charakter miasta na przesmyku między dwoma jeziorami.
W mrocznym wnętrzu jest kilka małych pomieszczeń z wąskimi przejściami między nimi.
Pełno czerni, ciemnego drewna, miedzi i błyszczących skajowych obić siedzeń.
Na tablicy nad barem duża lista piw i drinków piwnych, ale jak się okazało z browaru Pyynikin byłą tylko jedna pozycja.
Był to bardzo mocny, podwójny lager o silnie słodowy w zaporowej cenie 9 euro za 0,3 l.
Reszta pozycji to piwa gościnne z całego świata. Do wyboru takie giganty jak Staropramen, Brooklyn Brewery, Lambic.
Mają własne szkło, podkładek brak.
Pub ma swój ogródek z własnym barem i food truckiem, serwującym śmieci - przede wszystkim kebaby.
Jak się okazuje firmowy ogródek to obszar eksterytorialny. Obowiązuje zasada: jedzenie i piwo z restauracji tylko w restauracji, jedzenie i piwo z ogródka tylko w ogródku.
W samej restauracji już zupełnie inna kuchnia - steki, fish&chips, porki, burgery, czyli po angielsku.
Ceny od 22 euro za burgery do 47 euro za steki.
Godziny otwarcia:
pon - czw 14:00 - 23:00
pią 14:00 - 2:00
sob 12:00 - 2:00
nie 12:00 - 22:00
Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej i doskonale wkomponowanej we współczesny charakter miasta na przesmyku między dwoma jeziorami.
W mrocznym wnętrzu jest kilka małych pomieszczeń z wąskimi przejściami między nimi.
Pełno czerni, ciemnego drewna, miedzi i błyszczących skajowych obić siedzeń.
Na tablicy nad barem duża lista piw i drinków piwnych, ale jak się okazało z browaru Pyynikin byłą tylko jedna pozycja.
Był to bardzo mocny, podwójny lager o silnie słodowy w zaporowej cenie 9 euro za 0,3 l.
Reszta pozycji to piwa gościnne z całego świata. Do wyboru takie giganty jak Staropramen, Brooklyn Brewery, Lambic.
Mają własne szkło, podkładek brak.
Pub ma swój ogródek z własnym barem i food truckiem, serwującym śmieci - przede wszystkim kebaby.
Jak się okazuje firmowy ogródek to obszar eksterytorialny. Obowiązuje zasada: jedzenie i piwo z restauracji tylko w restauracji, jedzenie i piwo z ogródka tylko w ogródku.
W samej restauracji już zupełnie inna kuchnia - steki, fish&chips, porki, burgery, czyli po angielsku.
Ceny od 22 euro za burgery do 47 euro za steki.
Godziny otwarcia:
pon - czw 14:00 - 23:00
pią 14:00 - 2:00
sob 12:00 - 2:00
nie 12:00 - 22:00
Comment