Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 320

Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica

W morzu kiepskiego piwa, jakim raczą się Hiszpanie i turyści natrafiłem na informację, że niedaleko od starówki w Maladze znajduje się browar restauracyjny. Jest to bardzo duże miejsce, ze sporą klimatyzowaną halą wewnątrz oraz małym "ogródkiem" (czy też właściwie podcieniem) na zewnątrz. Wszędzie widać zainwestowane pieniądze, ale chyba za mało zainwestowano w osoby odpowiedzialne za jedzenie czy też warzenie piwa.

Ponieważ mój wyjazd do Andaluzji bardziej się koncentrował na winie, to wypiłem tutaj tylko jedno piwo - strong smoked ale. I cóż, mogę powiedzieć, że było to całkiem solidne ale, z wyraźną słodowością, lekką goryczką na granicy sugestii. W mniej więcej połowie piwa przypomniało mi się, że powinna być też wędzonka, ale chyba jej nie dostarczyli... Z jedzeniem było podobnie, zamówiłem sobie miniburgera i dostałem całkiem ok, ale znowu było "ale". Może to nietypowe oczekiwanie, ale spodziewałem się jakiejkolwiek zieleniny w bułce. A był tam tylko kotlet i ser.

Moim zdaniem chyba lepiej pieniądze wydać na tutejsze bardzo interesujące wina, niż na drogie (co widać na zdjęciu) i średnie piwa w tym brewpubie...

Related Topics

Collapse

• abelincoln
    Hiszpania, Malaga, Pl. de la Merced 5, Birras Deluxe
    abelincoln
    Kolejny raz w tym roku rzuciło mnie do Malagi i przypadkiem wędrując po mieście w piątkowy wieczór trafiłem na to piwne miejsce.

Co prawda nie do końca rozumiem, jak można w południowej Hiszpanii, kraju wina, pić piwo – ale patrząc po innych, 2/3 ludzi woli koncernowe ścieki, więc...
    2021-09-26, 16:18
  • pebejot
    Rumunia, Iași, Calea Chisinaului 132, Fabrica de bere Cearfisa
    pebejot
    Browar regionalny bez wyszynku Fabrica de bere Cearfisa został otwarty w 2017 w mieście Iași.
    Znajduje się na przedmieściach w zagłębiu przemysłowym, kilka kilometrów od centrum.
    Dojechać tam można tramwajem 5 lub 8 do przystanku Fabrica de Ulei (3 przystanki przed pętlą Tutora)....
    2023-03-13, 11:20
  • Prusak
    A Fábrica da Picaria, Loira
    Prusak
    Piwo z brewpubu w Porto, określone przez barmana jako pils. Doczytałem później na stronie, że na chmielu... Cascade.
    Kolor ciemnożółty, pełny.
    Piana stounkowo mało obfita, zostawia ślady na szkle.
    W zapachu bardzo mało się dzieje, a nie miałem w ten dzień kataru... Jak...
    2025-08-30, 18:19
  • Prusak
    Nortada [Fábrica De Cervejas Portuense], Nortada Vienna Lager
    Prusak
    A: 5, 2%, IBU: 22
    Barwa bladobrązowa. Piana niska, szybko opada do obrączki, zostawia wyraźne, warstwowe ślady na szkle.
    W zapachu trochę elementów opiekano-biszkoptowych i... masło.
    W smaku, niestety, nieco łodygowa goryczka i dziwna kwaskowatość zleżałego piwa.
    ...
    2025-08-30, 18:03
  • Prusak
    Nortada [Fábrica De Cervejas Portuense], Nortada Lager
    Prusak
    A: 5%, IBU: 18
    Barwa jasnożółta, o średniej skali intensywności.
    Piwo klarowne.
    Piana niska, szybko opadająca do obrączki, lekko kremowa, zostawia ślady na szkle.
    W zapachu niewiele, leciutki słód, świeżość mineralna, śladowe akcenty chmielowe.
    W smakiu wyraźna...
    2025-08-30, 17:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...