bardzo duzy wybor w tym rowniez angielskich chocby ALE jest w KLIFIE cala sciana browarow, naprawde solidny wybor importowanych piw
Klif jest 2 przystanki od Arkadii w strone Okopowej, jest naprzeciwko Kolskiej
bardzo duzy wybor w tym rowniez angielskich chocby ALE jest w KLIFIE cala sciana browarow, naprawde solidny wybor importowanych piw
Klif jest 2 przystanki od Arkadii w strone Okopowej, jest naprzeciwko Kolskiej
Wielkie dzięki za pamięć!
W tzw. międzyczasie namierzyłem BOMI w Klifie właśnie (pomyśleć, że dlatego, iż w innym wątku tutaj wyczytałem, że tam będzie Żywe i Koźlak oraz... Rycerz, którego tam właśnie dostałem i stestowałem).
Wracając do piw z Wysp - faktycznie jest ciekawy wybór, mają nawet Bombardiera (baaardzo zacne piwo), szkoda natomiast, że nie mają London Pride (już przestaję wierzyć, że to piwo można kupić gdziekolwiek w Warszawie ).
Knajpa - róg al. Jerozolimskich i Kruczej (przy Smyku) - cen i asortymentu nie znam, tyle, że przez szyby zauważyliśmy typowe angielskie nalewaki (trzy albo i cztery)..
Ze sklepów - napewno coś na Koszykowej i w Blue City, ale cenowo porażka kompletna.
Nad innymi miejscami musiałabym porządniej pomyśleć
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
Niewielki sklepik z nazwy raczej ukierunkowany na mocniejsze trunki, ale w rzeczywistości jest chyba odwrotnie.
Saloniki oferują szeroką gamę kraftowych piw, ale raczej w lokalach. To taki model włoski gdzie idzie się do knajpy by napić się piwa. Sklepów stacjonarnych ukierunkowanych...
Choć właściwie powinno być beer shop & pub... Nic nie jadłem tam, więc może coś przeoczyłem.
Nie wiem od kiedy, ale jak już tu wspominałem lokal się przeniósł i rozszerzył swoją działalność także o wyszynk. Nie tylko zakupione w sklepie butelki, ale także lane piwa - 8...
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...
Comment