Chciałbym się spytać czy znacie jakiś sklep, najlepiej gdzieś w pobliżu centrum, gdzie można nabyć te dwa rodzaje piwa? Nie chodzi o żadne mocne tylko zwykłe, jasne. Szukałem naprawdę długo i znaleźć nie mogłem.
Ponieważ widzę, że Koledzy kaiser, Radekw i javiki są niedoświadczeni piwnie w celu zapobieżenia głupich docinków informuję ww., że browar to przynajmniej na stronie www.browar.biz zakład warzący/produkujący piwo a nie piwo jako takie.
Tak więc nie ma browarów PIAST i KRÓLEWSKIE, natomiast piwa takowe są.
Ponieważ widzę, że Koledzy kaiser, Radekw i javiki są niedoświadczeni piwnie w celu zapobieżenia głupich docinków informuję ww., że browar to przynajmniej na stronie www.browar.biz zakład warzący/produkujący piwo a nie piwo jako takie.
Tak więc nie ma browarów PIAST i KRÓLEWSKIE, natomiast piwa takowe są.
Chłopaki używają skrótu myślowego browar=piwo, powiedzenie „idziesz na browar?” oznacza „idziesz na piwo?”.
A głupie docinki, jak będą, to należy do przechmielin wrzucać.
Jeśli kolega by uważnie przeczytał temat i treść to chodzi o piwo a nie sam browar. Kaiser wyjechał w temacie z potocznym określeniem piwa -a uściślił to w treści. I dostał odpowiedź na pytanie zawarte a nie na niedoczytany temat
We Wrocławiu Piasta od groma ale w rodzinnej miejscowości która leży sto kilometrów od Wro może tylko w 2 sklepach jest. Pojechałem do brata do Krakowa i w bagażniku miałem 2 butelki to przy okazji zakupów w tesco chciałem wymienić a nie pomyślałem że mogą nie prowadzić sprzedaży tego piwa, a człowiek tak się przyzwyczaił że w każdym sklepie jest i buteleczki chętnie biorą
Comment