Mamy zamiar pojechać na kilka dni w Bieszczady w sierpniu. Byłem tam sporo lat temu i pewnie wiele się zmieniło. Może ktoś zna/był niedawno w tym miejscu i zna jakieś ciekawe i spokojne lokum (może być nawet pole namiotowe) albo ciekawe knajpki z dobrym piwem przemawiające na korzyśc jakieś lokalizacji?
Zależy mi na bliskości gór, ale inne propozycję też chętnie rozpatrzę.
PS Wyszukiwara namierzyła tylko Ustrzyki Górne
Zależy mi na bliskości gór, ale inne propozycję też chętnie rozpatrzę.
PS Wyszukiwara namierzyła tylko Ustrzyki Górne
ale bywają tam regionalne piwa z Leżajska jak Podkarpackie itp. Jak pojedziesz w Bieszczady pociągiem do Zagórza, to czekają tam rano na turystów z tego pociągu, który jedzie z Wrocławia chyba koło 20 czy 21 i jest na około 6:00 busy prosto do Ustrzyk Górnych i do Wetliny. Lepiej jechać do Wetliny i przejść sobie od razu pierwszego dnia przez Dział do Ustrzyk G. i dalej do Wołosatego. A na drugi dzień można wyleźć na Tarnicę i walić prosto na którąś z połonin.
A skoro padła już nazwa Balnica, to właśnie tam w położonej 20 metrów od granicy ze Słowacją starej zawiadowni wąskotorówki pozwala przenocować niejaki Wojtek (zwany 'Dwa Konie'), jego żona robi pierożki pierwsza klasa
Do Woli Michowej najlepiej dojść piechotą z Komańczy szlakiem obok Jeziorek Duszatyńskich, lub piechotą od stacji PKP Nowy Łupków, do której można dojechać np. z Zagórza
A poniedziałek wieczór to jeszcze weekend dla Ciebie
Comment