Nocleg w Hradec Kralove I Harrachovie ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13101

Nie wiem, czy to jeszcze Ci się przyda. ale może w akademikach Uniwersytetu Hradec Kralove? Spałem tam kiedyś przy okazji jakiejś konferencji. Było ok. Z tego co widzę kosztuje to 300 kc

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13101

Jest jeszcze noclegownia:

oraz:

Discover Czech castles! Travel through time, admire Gothic and Baroque, explore legends, and experience the magic of medieval history ➡ ubytovna-hradec.cz

oraz

od 150 do 300 kc

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13101

odnośnie Harrachova, to polecam po polskiej stronie Orle:

lali Ciechana:

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13965

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
          Nie wiem, czy to jeszcze Ci się przyda.
          Dzięki Darek. W zasadzie to już mam rezerwację, ale ta ubytovna http://www.ubytovnahradeckralove.cz/ wygląda sensownie. Napiszę do nich jutro.
          Nie wiem tylko jak traktować ten wpis "Vybavení pokojů: postel, stůl, židle, skříně, sprcha, wc, televize, telefón" - za tę cenę własna łazienka w pokoju? Ze zdjęć to nie wynika. Jeśli tak, to biorę.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-08-14, 00:06.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
            🍺🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 13101

za "příplatek" jest telewizja i lodówka, a wc i prysznic wygląda, że jest. Bardzo elegancka ta ubytovna. Biorąc pod uwagę, że do 10 dni nocleg kosztuje 160 kc, to wygląda to bardzo atrakcyjnie. Aż za dobrze to wygląda przy takiej niskiej cenie.
            Jeśli się na to zdecydujesz na to miejsce, to zdaj relację

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13965

Nie czekałem do rana i jeszcze w nocy skontaktowałem się przez formularz na ich stronie.
              Czekam na odpowiedź.

I jeszcze ciekawostka - tam trzeba zdejmować buty i chodzić w kapciach
              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-08-14, 09:41.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 13101

Będąc w Grodźcu Królowej (taka jest polska nazwa Hradca) warto odwiedzić:

1. minibrowarek Milana Rambouska (trzeba wcześniej się z nim skontaktować, najlepeiej zadzwonić)

2. Recesní pivovárek U Antéňáka - prawdziwy underground piwowarski
                http://pivni.info/pivni-cesty/696-u-...a-v-klubu.html
                http://4.bp.blogspot.com/_oeUxz3EaOB...600-h/Bard.JPG

Ciężko się tam dostać, ale informacji można zasięgnąć w świetnie zaopatrzonym piwnym sklepie:

3. Pivoňka – obchod pivem a kořalkou
                Tomkova 1230

http://www.pivonka-hk.cz/

do
                minbrowaru U Hušků Běleč nad Orlicí można z Grodźca dojechać o ile pamiętam autobusem miejskim (numeru nie pamiętam)

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13965

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd

do minbrowaru U Hušků Běleč nad Orlicí można z Grodźca dojechać o ile pamiętam autobusem miejskim (numeru nie pamiętam)
                  Niby można, ale kursów jest tyle co kot napłakał.
                  W dni robocze 11-tka z dworca głównego jedzie o 19:22 i 22:31.
                  W soboty niedziele kursy są o 15:48, 19:50 i 22:31

Powroty z Belca do Hradca są w dni robocze o 19:51 (jako linia 17) oraz o 22:59 (jako 11-tka). W soboty i niedziele kursy 17-tki są o 16:15, 19:20 oraz wspomniany już codzienny kurs 11-tki o 22:59.

Są jeszcze kursy CSAD z Terminalu o 14:20, 16:35 (linia 115 do Rychnova, tylko w dni robocze)
                  oraz 15:05 i 17:55 (linia 110 do Trebechovic, tylko w dni robocze)

Wcześniejsze kursy pominąłem, bo browarek czynny jest chyba od 15, przynajmniej tak było kiedyś, ale wszelkie informacje z ich strony zniknęły...

Powroty CSAD linią 115 o 16:09 lub ew. kursami którymi się przyjechało - z przesiadka w Trebechovicach na pociąg lub autobus.

Jak widać, można połączyć odwiedziny browarku z tym w Rychnovie.

W sytuacji awaryjnej, gdy nie chcemy czekać do 22:59, pozostaje spacerek ok. 3 km przez las do dzielnicy HK Svinary, gdzie łapiemy wspomniane już 11-tkę lub 17-tkę.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-08-15, 12:02.

Comment