Szukam sklepu z piwem na Targówku (W-wa)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • salvit
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.12
    • 81

Szukam sklepu z piwem na Targówku (W-wa)

Witam
    Problem jak w temacie ....nie ma na Targówku porządnego sklepu z piwem !!!...a może jest tylko ja go nie znalazłem!. Ostatecznie może jakiś sklep w pobliżu ?. Do tej pory robię piwne zakupy na ul.Rudnickiego, to bardzo dobry sklep! Pozdrawiam właścicieli!!!
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13964

Na Targówku nie ma. Sklepy z piwami są na tej mapie, jeśli jeszcze jej nie znasz.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• salvit
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.12
      • 81

Dziękuję za odpowiedź (choć mnie zasmuciła)...Cóż, pozostaje robienie zakupów tak jak dotychczas, tzn. kupowanie od razu po 50-80 piw, ale to niewygodne, szczególnie przy kupnie piw niepasteryzowanych.Poza tym gdzie je przechowywać?. Jaka żona będzie tolerować całoroczny magazyn piwny w głównym pokoju w mieszkaniu???. Piwnica "odpada", bo kradną!. Cóż, może nie będzie to powód do rozwodu...?
      Pozdrawiam serdecznie i NA ZDROWIE!!!!!

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
        dadek
        Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
        2025-02-10, 00:58
      • JasneCiemne
        Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
        JasneCiemne
        W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
        2024-05-09, 23:24
      • dadek
        Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
        dadek
        Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
        2023-11-17, 01:48
      • ART
        ? [Dziki Wschód], Smoke & Shadows
        ART
        Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
        Peated Foreign Extra Stout

7,5 ABV / 19 P

Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.

----------------------------------------

...
        2025-06-08, 11:34
      • dadek
        Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
        dadek
        Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
        2022-07-02, 02:16
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...