Piwo w Turcji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3612

Piwo w Turcji

Wybieram się na stopa na trasie (Kraków)- Stambuł-Tbilisi. Na jakie piwa zwracać uwagę? Są jakieś mikrobrowary w Stambule, na trasie?
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2899

Szukajcie a znajdziecie. Na trasie:
    - Sofia http://www.browar.biz/galeria.php?id=10223
    - Istambuł http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=720231
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

W samym Stambule masz dwa mikrusy Balans Brau i Taps . Chociaż ostatnio ktoś mi mówił,że ten drugi mikrus jest zamknięty. Wcześniej w części europejskiej Turcji możesz odwiedzić Park Gida, znajduje się w miejscowości Tekirdag. Poza tym jak nbędziesz jechał na wschód to po drodze możesz zatrzymać się w Yozgat i odwiedzić Tekel Birasi. Dwa mikrusy są na południu kraju, ale to nie poi drodze ( Alanya i Antalya.

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10879

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx
        (...) Dwa mikrusy są na południu kraju, ale to nie poi drodze ( Alanya i Antalya.
        Między tymi dwoma miastami jest działa również browar Sural: http://www.browar.biz/galeria.php?id=11312
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• dryx
          † 1966-2017 Piwosz w Raju
          • 2002.04
          • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
          Między tymi dwoma miastami jest działa również browar Sural: http://www.browar.biz/galeria.php?id=11312
          Pisząc Antalya miałem na myśli właśnie ten browar, bo w sumie do jest niedaleko. Robione jest tam piwo Perge.

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
            Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
            Serokomlak
            Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
            Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
            2024-11-03, 02:56
          • bastion
            Grecja, Chania, Leoforos Kazantzaki 102, Lafkas Brewery.
            bastion
            Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
            To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
            2022-02-08, 00:04
          • heckler
            Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
            heckler
            Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
            Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
            ...
            2023-03-22, 17:08
          • dadek
            Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
            dadek
            Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
            2025-01-29, 04:15
          • Shedao
            Litwa, Wilno, Totorių g. 18, Būsi trečias
            Shedao
            Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
            2025-01-07, 15:06
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...