wybieram sie na Krym, wyszukiwarka niewiele mi pomogła, więc może Wy macie informacje o browarach w tym rejonie? Ewentualnie nowe informacje dotyczace Lwowa? Będę wdzieczny
No i wypad na Krym już za mną, niestety...i też niestety dzień przed wyjazdem dowiedziałem się, że w Sewastopolu jest browar i już nie zdążyłem go odszukać
Zwie się on: ,,PIWOWARNIA w ORLINOM" założona w 2007 roku. Adres: Cz.P. ,,Ritm-Jug" , Sewastopol - Orlinoje, ul. Kedrowaja 16.
Piłem jednak piwo z niego, chyba jedyne które obecnie produkują - jasne 12,5% extraktu i 3,5 % alkoholu, niepasteryzowane, niefiltrowane, czyli popularne tam obecnie piwo ,,żywoje". Piwko bardzo smaczne, prawie zupełnie przeźroczyste mimo deklarowanego braku filtracji, dobrze nachmielone.
Udało mi sie na nie trafić w jednym z marketów w Sewastopolu, na terenie tego marketu a nie w galerii, był tam mały rollbar z rozlewem do butelek pet 1L, bez etykiet. Mimo iż stałem trochę czasu przy nim, nie zjawił się nikt kogo bym mógł o coś zapytać stało już tam kilka napełnionych butelek z piwem w firmowej reklamówce z logo browaru i to jedyny namacalny dowód na jego istnienie który mam - oprócz wypitego piwka cena 19 hrywien za litr, czyli ok. 3,50 zł za pół litowe piwko.
... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes
Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
Choć właściwie powinno być beer shop & pub... Nic nie jadłem tam, więc może coś przeoczyłem.
Nie wiem od kiedy, ale jak już tu wspominałem lokal się przeniósł i rozszerzył swoją działalność także o wyszynk. Nie tylko zakupione w sklepie butelki, ale także lane piwa - 8...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
Comment