Wrocław, Kutrzeby / Traktorowa, Drewniak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Yossarian
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.07
    • 51

Wrocław, Kutrzeby / Traktorowa, Drewniak

Na Ołtaszynie na rogu Kutrzeby i Traktorowej jest sklepik o nazwie "Drewniak". A w nim spory wybór piw polskich i importowanych co prawda te imprtowane zajmują mniejszą cześc sklepu i są wystawione na pólkach wysoko, a nie będę przecież skakał żeby zobaczyć co to. Nie rozpoznaje jeszcze po etykietach za małą mam wprawę i doświadczenie. Ale jak tylko znajdę chwilkę czasu to poleze tam i poprosze właścicielkę o spisik i umieszcze tutaj . Bo mam blisko.
    Howgh !!!!!!!!!!!
  • laki19bednarz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.11
    • 1

ja mieszkam blisko ołtaszyna i...

...i czasami bywam w Piwoszu, kiedyśbyło tam dobre piwo (Franziskaner, Dobre Mocne czy siakieśinnen portiery). ale od jakiegos czasu lipton jak nic... no może teraz coś dowieźli... jutro może pojadę obadać półki w tym "drewniaku". pozdr Łukasz

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Daj znać jak już zrobisz rozeznanie.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Rotterdam, Walenburgerweg 62-B, Café Walenburg / De Hoevebrugsche Bierbrouwerij
        ART
        Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).

Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
        2025-09-19, 15:40
      • Serokomlak
        Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
        Serokomlak
        Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
        2025-09-29, 21:43
      • Prusak
        Portugalia, Porto, R. de Sá da Bandeira, Cervejaria Nortada
        Prusak
        Browar resturacyjny ulokowany w centrum Porto, blisko popularnego Mercado do Bolhão.
        Przeszklone ściany od ulicy, przestronne wnętrza.
        Czynne od 12. do północy we wszystkie dnie tygodnia.
        Obsługa szybka i miła.
        Zestaw piw za mojej bytności obejmował dziewięć pozycji,...
        2025-09-01, 22:20
      • Prusak
        Maryensztadt, Red Ale
        Prusak
        A: 4, 3%
        Barwa ładna, przepisowa, opalizująca brązowo- czerwonkawa.
        Piana początkowo obfita, opada doś szybko, osadza się warstowo na szkle.
        W zapachu nuty deserowe, melanoidynowe, lekko biszkoptowe i chmiel. Do tego jakby leciutkie masełko.
        W smaku nuty chmielowo-ziołowo-deserowe,...
        2025-09-01, 22:09
      • heckler
        Olešnice, Olešnice 1, Pivovar Bejval
        heckler
        Olešnice, to miasteczko położone około 5 km na wschód od Trhové Sviny. Otoczone malowniczym terenem stawów Stropnice i wzgórzem Dubí. Z Žumberka wyszło 6.7 km.( w jedną stronę) pieszej, malowniczej wycieczki, więc czemu nie
        Po środku miasteczka stoi XVI wieczny Zamek Oleśnicki,...
        2025-08-25, 12:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...