Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Korea Południowa, Seul, 149 Hangangno 2(i)-ga, Yongsan, The Hand and Malt Brew Lab

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2940

Korea Południowa, Seul, 149 Hangangno 2(i)-ga, Yongsan, The Hand and Malt Brew Lab

Wg. moich informacji na miejscu funkcjonuje browar (stąd chyba nazwa Brew Lab) ale sam instalacji nie widziałem, a informacje ogólnie są dosyć skąpe.

Jest to jeden z wielu browarów kraftowych w Seulu (samo miasto ma ok. 10 mln mieszkańców). Położony stosunkowo blisko centrum, ale w spokojnej dzielnicy z dogodnym dojazdem metrem (stacja Sinyongsan i kilka minut spaceru).

Browar i restauracja mieści się w nowoczesnej willi z ciekawym wystrojem. Efektem tego jest wnętrze z sporo liczną małych pomieszczeń i zakamarków.

Podczas mojej wizyty w środku pustawo, a atmosfera raczej sztywna. Obsługa mało kontaktowa (co raczej w Korei jest standardem) i mało pomocna (co już standardem nie jest).

Wybór piwa spory: 13 nalewaków. Cen i pojemności nie zapamiętałem, ale ogólnie krafty w Korei tanie nie są. Samo piwo bez zastrzeżeń.

Lokal odwiedzony w 2024 roku. Wg. sieci istnieje nadal.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez grzeber; wczoraj, 20:55.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2940

I piwo.
    Attached Files
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment