Sześciopak Svyturysa Ekstra Draught (o ile dobrze pamiętam),
Svyturys Ekstra Draught luzem,
Svyturys Baltas (3,19/0,5),
Bernard Svetly Lezak (4,99/0,5),
Bernard Svatecni Lezak za prawie 9zł/0,5 (fakt, ze butelka ładnie tłoczona i krachlowana),
Jurand Koźlak(10,60/4x0,33), Heban (w zestawie ze szklanką) oraz Premium (2,38/0,5).
Ostatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2007-05-03, 18:32.
Łódzkie - Chat malinowe i czekoladowe, Junak Mocny, Premium, Ciemny w butelkach (jasne Junaki także w puszkach)
Belfast but.
Utenos Porter
Svyturysy (Baltas i Draught)
Heban z Czech
Faustus.
WITAM I POZDRAWIAM.Poniewaz do opisywanego Carrefoura mam na piechote 7 minut i bywalem tam dosyc czesto,na poczatku niepytowe piwa dla przecietnego sporzywacza mam na mysli PAULANERA, FRANCISKANERA byly w cenie 7,50 lub 7,20 o ile mnie pamiec nie myli.Z czasem te ceny zakurzonych butelek poszly w dol poniewaz male bylo zainteresowanie. NA ZDROWIE.
Weihenstephan - jasna, ciemna i filtrowana pszenica. Ceny powyżej 7 zł/05dm3.
Czeski Heban.
Perła chmielowa w butelkach.
Belfast w butelkach.
Łódzkie marketówki (Junaki) oraz smakowe.
Wczoraj z piw polskich jak wyżej plus jakiś wynalazek robiony nie wiadomo gdzie. Zakupiłem więc w czasie degustacji może coś więcej napiszę (o ile będzie warto)
Poza tym w korytarzu przed kasami czyli już poza głównym sklepem znajduje się stoisko z produktami pszczelimi. Mozna tam znaleźć Miodowego Ciechana oraz Czarną Fortunę po około 5,80zł. Do tego Żeliv za 9,80 oraz jeszcze jedno piwo, ale nie pamiętam jakie.
Poza tym w korytarzu przed kasami czyli już poza głównym sklepem znajduje się stoisko z produktami pszczelimi. Mozna tam znaleźć Miodowego Ciechana oraz Czarną Fortunę po około 5,80zł. Do tego Żeliv za 9,80 oraz jeszcze jedno piwo, ale nie pamiętam jakie.
Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Parametry:
E: 14, 9 % wag.
A: 6,2& obj.
Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...
Comment