A cenowo?
Lublin, Jutrzenki 10, Piwosz [zamknięte]
Collapse
X
-
Guzik, nic nie zmieniło się na lepsze. Jak na dzisiejsze oczekiwania, słabo. Ten sam zestaw piw krajowych, o zagranicznych nie ma nawet co mówić. Często braki. Jeśli obecność Ciechana, Raciborza, Konstancina i Kormorana plus wyjątki z Zawiercia (a reszta na zasadzie pojedynczych piw i przypadku, jak Pinta do np brakuje Ataku, jak AleBrowar, to brakuje Rowing Jacka) można uznać za poprawę.... Bez przesady.Comment
-
A jak w tym sklepie z surowcami piwnymi i ich cenami? Kupuję zestawy surowców w browamatorze i tam wychodzi mi z przesyłką 65zł za taką paczkę na 20litrów zacieranego piwa. Jak jest w tym sklepie?
PozdrawiamComment
-
Z tego co pamiętam to w tym sklepie nigdy niebylo surowców, a tak pozatym to nie lepiej zamówić surowców na kilka warek wyjdzie taniej na kosztach przesyłki.Comment
-
Zamawiam na kilka warek, to oczywiste, ale myślałem, że oszczędziłbym czas na przesyłkę i dotarcie przelewu
Trudno,myślałem, że tam też są dostępne surowce, wydawało mi się, że gdzieś w Lublinie można było je dostać. PozdrawiamComment
-
Proszę się trzymać tematu. W tym dziale dyskutujemy o sklepach i piwach komercyjnych, a nie o piwach domowych.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Wojtek
Słuchajcie. Trafiłem dzisiaj na właściciela w Piwoszu. Polecił mi nowość, piwo które sami importują z GB. Podobno w necie można znaleźć filmik o historii niedźwiedzia Wojtka który razem z polskimi żołnierzami przeszedł szlak bojowy. Na butelce jest adres www.wojtekfilm.com .
Ale wracając do piwa. Bardzo fajne prawdziwe brytyjskie Ale. Cena może z górnej półki, ale Ale też
Comment
-
Cytując za Wikipedią Ale dzielimy na:
a) Bitter - gorzkiej, o bursztynowej barwie
b) Mild - łagodnej, o małej zawartości chmielu
c) India Pale Ale - średnio gorzkiej, którego nazwa pochodzi od tradycyjnego miejsca eksportu tego piwa jakim były Indie
d) Old - mocnej, jednak niekoniecznie starej
e) Stock - mocnej i bardziej trwałej od pozostałych odmian
Nie do końca wiem co to jest Golden Ale/ Blond Ale. Może to inna nazwa któregoś z powyższych, a może jakieś określenie podawanego w brytyjskich pubach Ale będącego mieszanką Bitter oraz Mild Ale.
Bynajmniej jeśli chodzi o Wojtka jest to zdecydowanie i bezapelacyjnie BitterComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-06-03, 18:38.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Co razi? Konstruktywna krytyka od krytykanctwa różni się tym, że stawiając zarzuty uzasadniamy je. Np. jak piszę "Nie podoba mi się..." dalej piszę "ponieważ...".
Użycie "bynajmniej" moim zdaniem było jak najbardziej prawidłowe, całkowicie zgodne ze znaczeniem słowa. Rozumiem oczywiście zarzut. Pewnie by się nie pojawił, gdybym w moją wypowiedź wstawił cyctat. Wyglądało by to następująco (dla mnie było to oczywiste):
Cytując za Wikipedią Ale dzielimy na:
a) Bitter - gorzkiej, o bursztynowej barwie
b) Mild - łagodnej, o małej zawartości chmielu
c) India Pale Ale - średnio gorzkiej, którego nazwa pochodzi od tradycyjnego miejsca eksportu tego piwa jakim były Indie
d) Old - mocnej, jednak niekoniecznie starej
e) Stock - mocnej i bardziej trwałej od pozostałych odmian
Nie do końca wiem co to jest Golden Ale/ Blond Ale. Może to inna nazwa któregoś z powyższych, a może jakieś określenie podawanego w brytyjskich pubach Ale będącego mieszanką Bitter oraz Mild Ale.
Bynajmniej, jeśli chodzi o Wojtka jest to zdecydowanie i bezapelacyjnie BitterComment
-
Taka mała rzecz, a jak zmienia obraz rzeczy
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment