Jaki jest aktualnie ciekawy, niemiecki asortyment w sklepie ??
Warszawa, Rydygiera 13, Das Bier [zamknięte]
Collapse
X
-
Zaglądałem tam kilka razy, ale nigdy nie trafiłem na drzwi otwarte.
Całkiem przypadkiem byłem tam w minionego Sylwestra, spróbowałem więc ponownie.
Liczyłem na asortyment z małych, niemieckich browarów (jest ich przecież do cholery), takich, których w ogóle nie znam, albo gdzieś-kiedyś dorwałem jakieś ich piwo.
A tu... standard. Nie mówię, że zły, ale... w zasadzie każdy sensowny getrenk oferuje co najmniej taki sam przegląd gatunków, tyle, że zwielokrotniony... No i taniej (wiem. Wiem).
Może miałem wyolbrzymione oczekiwania, ale skoro sklep nazywa się "Das Bier"...
Może kiedyś jeszcze tam zajrzę, pod warunkiem, że będę przechodził/przejeżdżał naprawdę blisko...
.
Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Pojawiło się w niektórych Lidlach,
Jestem prawie pewny, że to Oettinger. Mają go w oryginalnej ofercie - też 4,7% alk.
Aromat - słodowy ze zbożowym ziarnem i lekko kwaskowymi owocami. Przy otwarciu lekkie, krótkie muśnięcie chmielu
Piana - dość wysoka, umiarkowanie...-
Channel: Niemcy
2025-10-15, 21:37 -
-
Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...-
Channel: Niemcy
-
-
Multitap w samym sercu magicznego Porto w pobliżu wieży widokowej i słynnego mostu Ponte Luís I, symbolu miasta.
Choć w serwisie ratebeer lokal figuruje na liście jako browar restauracyjny, to nie jest nim już od 2020 roku.
Od tego czasu jest multitapem z długą listą rozmaitych...-
Channel: Portugalia
-
-
Browar spod Salzburga warzy to chlebowe piwo z piekarnią sieci Interspar. Domyślam się, że odbierają niesprzedane pieczywo bio.
Z Austrii piłem kiedyś podobne piwo z browaru Bierol, tylko że wtedy był to ejl:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...europa/austria...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment