Warszawa, Sokołowska 9 lok. U38, Caffe & Delicatezza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 315

Warszawa, Sokołowska 9 lok. U38, Caffe & Delicatezza

Sklep\bistro\monopolowy stylizowany na włoską knajpkę. Znaczy się kiedyś pewnie miała to być włoska knajpka, ale najwyraźniej wciągu pół roku od otwarcia (a gdzieś wtedy zwróciłem uwagę na to miejsce) niezbyt przyciągnęło klientów. Więc jakiś czas temu pojawiły się alkohole w większej ilości i piwo. Alkohole z wyższej półki (typu whisky single malt), wina (na których się nie znam) czy piwa w duchu craft. Dzisiaj zauważyłem że sprzedają tam też zapiekanki. Takie nasze swojskie (6-8 zł)...

Wracając do piwa, jest sporo Doctor Brew (8,10 zł i wzwyż), BRJ, Ale Browar, Pinta (Imperium 8,5 zł) i pół lodówki innych kontraktowców. A na ladzie zestaw Triple Blond z pokalem za 21,50 zł.

Zakupiłem Roztoczańskie Dymione (bo jeszcze nie miałem przyjemności, 4,5 zł) i z racji za wysokich dla mnie cen raczej już tego sklepu nie odwiedzę.
  • Grover
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 11

Sklepik wciąż funkcjonuje. Asortyment bez zmian tj. chyba chcą się specjalizować we włoskich produktach. No ale piw włoskich nie widziałem . Natomiast czasem tam zaglądam bo prawie zawsze napotykam się na jakiś niebanalny craft. Ostatnio choćby z mało chyba jeszcze znanego browaru Sandomierz. Był też Artezan.

Comment

Related Topics

Collapse

• marecki12
      Gdynia, ul. Admirała Józefa Unruga 52, Alkohole Winoteka
      marecki12
      Gdynia, ul. Admirała Józefa Unruga 52, Alkohole Winoteka
      Nowy sklep na Obłużu i dzisiaj zakupiłem 5 piw z Browaru Mikołajki : APA, NEIPA, marcowe, lager, Wheat IPA
      2021-06-09, 19:22
    • plasma555
      Sklep Regionalne Alkohole ma krakowiskim Kazimierzu poszukuje pracownika
      plasma555
      Sklep Regionalne Alkohole na krakowskim Kazimierzu poszukuje pracownika!

Stanowisko: Kasjer - doradca klienta
      Miejsce pracy: Kraków, ul. Miodowa 28a

Poszukujemy osób do pracy w wymiarze 100-120 godzin miesięcznie (głównie zmiany popołudniowe czwartek-niedziela)...
      2018-07-25, 14:58
    • darekd
      Wrocław, Wałbrzyska 2, DDM Alkohole
      darekd
      W tej okolicy (Klecina) jest kilka sklepów. Ten znajduje się po prawej stronie jadąc ze strony centrum i Krzyków. Dość niepozorny. W środku spory wybór piw czeskich i naszych. W tym tych rzadszych jak dolnośląska Rebelia. Coś tam z zagranicznych. Napis głosi, że czynne codziennie do 23.
      2019-11-02, 01:34
    • heckler
      Přepychy, Přepychy 42, Přepyšský pivovárek
      heckler
      Właściciel i piwowar Libor Panchartek, który zaczynał jako piwowar domowy, postanowił oficjalnie otworzyć swoją działalność i stało się to w styczniu 2025 roku.
      Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy. Stamtąd najbliżej do Pardubic/Hradca,...
      2025-07-31, 11:02
    • ART
      Katowice, Francuska 12, Cybertap
      ART
      Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.

Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
      2025-04-30, 19:12
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...