Sklep,który dopiero w ostatnich dniach wprowadził do asortymentu piwa i co trzeba mu zaliczyć na plus,nie jes to tylko masówka. Oprócz wyrobów Ciechanowa i Lwówka można dostać też olszytńskiego Koźlaka(2,90PLN) i oryginalnego Zwierzyńca (w "grantach" za 1,80PLN) oraz piwa zagraniczne (Franziskaner czy Guinness,a z bardziej oryginalnych Kostriner)

Warszawa, Stryjeńskich 19 (Ursynów), delikatesy

Collapse

X
- 

Warszawa, Stryjeńskich 19 (Ursynów), delikatesyKtóry polski browar zajmie sie produkcją prawdziwego piwa klasztornego???Tagi: brak
- 

Właśnie odwiedziłem dany przybytek po mojej długiej nieobecności w nim i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony. Generalnie są 4 lodówki z piwem, w 3 masówka natomiast najbardziej interesująca jest zawartość 4 lodówki. A mianowicie, pełen przekrój Konstancina w bączkach, Zwierzyniec w granatach, 1715 i Porter z Lwowskiego Browaru, Żywe i Koźlak z Ambera, 2 piwa z Browaru Kormoran (nie pamiętam już nazw), prawie pełen przekrój Obołonia (nie było Białego, ale to za to było Białe z Browaru Czernichowskiego) no i Ciechanów. Dodatkowo poza lodówką ciemny i jasny Bittburger. Delikatesy znajdują się vis-a-vis wypalonej ruiny i Kazurki.

Swoją drogą jestem zadowolony z faktu, że na Ursynowie nie ma problemu z dostaniem Konstancina, co jest miłą odskocznią od polskiego syndromu niechęci do własnych wyrobów lokalnych.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
- 

Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
 Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
 Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
 Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
- 

Niestety na egzemplarzu który kupiłem nie ma ceny. Przypuszczam, ze coś kole 3.80-4.00. Jest także dostępny na Pasażu Natolińskim.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
- 

Ponieważ prawie codziennie bywam w tej okolicy postanowiłem odszukać źródełko lokalnych, okołowarszawskich piw made in Konstancin. Po kilku nieudanych próbach (zawziąłem się, a co!) w desperacji użyłem zdjęć satelitarnych i zlokalizowałem budynek o adresie Stryjeńskich 19.
 Gdy już go obiegłem i odnalazłem rzeczone "Delikatesy", okazało się, że obiekt ten funkcjonuje na tym portalu pod alternatywnym adresem "Moczydłowska" i był mi wcześniej znany...
 W każdym razie - ciekawy asortyment piw, nabyłem tam w przyzwoitych cenach "Warszawiaka Mocnego", "Mazowieckie Mocne", "Konstancin Mocne" (wszystko bączki), "Zwierzyniec Pils" (granaty), olsztyńskiego "Max'a Mocnego"... i coś jeszcze, ale już nie pamiętam.Comment
- 

Moje dzisiejsze poranne odwiedziny zostały uwieńczone nabyciem następujących butelek 0,5l: Grudziądz Gotyckie Stout (PLN 2,49), Grudziądz Gotyckie Krzepkie (PLN 3,19), Grudziądz Dziewiątka Mocna (PLN 2,89), Ciechan Pszeniczny (warka nr 3, PLN 4,39 ), Ciechan Wyborny (PLN 2,59), a w bączkach z Konstancina: Mazowieckie (PLN 1,69), Warszawiak Mocny (PLN 1,89), Konstancin Mocny (PLN 2,09), Bardzo Mocne (PLN 2,09) i Mazowieckie Mocne (PLN 1,79). ), Ciechan Wyborny (PLN 2,59), a w bączkach z Konstancina: Mazowieckie (PLN 1,69), Warszawiak Mocny (PLN 1,89), Konstancin Mocny (PLN 2,09), Bardzo Mocne (PLN 2,09) i Mazowieckie Mocne (PLN 1,79).
 Były jeszcze inne napoje z Grudziądza, Ciechan Mocny i coś zza wschodnich granic, ale nie pamiętam...
 Zawartości koncernowych lodówek taktownie przemilczę... 
 Poza tym - całkiem niezły asortyment pieczywa i garmażerki . .Comment
- 

Wczoraj skoncentrowałem się na najlokalniejszym browarze (w linii prostej jakieś 8 km od sklepu browarze (w linii prostej jakieś 8 km od sklepu , jaki tam mają. , jaki tam mają.
 Zakupiłem sześciopak własnej kompozycji, czyli: Mazowieckie, Mazowieckie Mocne, Warszawiak Mocny, Konstancin Mocny, Bardzo Mocne i Dawne Niepasteryzowane. Wszystko w stylowych bąkach, jedynie Dawne się wywyższa . .
 Z tego, co pamiętam, jak zwykle sporo było także piw z Grudziądza, Bielkówka oraz od współgospodarzy Euro 2012. Były też jakieś napoje typu "kwas chlebowy", ale się bałem...
 Poza tym, oprócz wspomnianej już garmażerki, polecam szeroki wybór pieczywa.Comment
- 

Jeżeli Gubernija to się nie bój tylko kup, wg mnie bardzo przyjemny Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
- 

Po raz kolejny opisuję ten miły sklepik, dla mnie wyrósł on na "sklep ostatniego ratunku".
 Nie mając czasu lub siły taskać szkła z centrum na moją wieś często tam zawijam i raczej się nie zawiodłem.
 Dziś wpadłem tam w lekkiej panice, bo nieco dłuższy weekend i kolejne mecze Polek i Polaków w siatkówkę ante portas, a w lodówce puchy (mojej).
 Przyzwyczaiłem się do dobrego wyboru piw niekoncernowych w tym sklepiku, ale dzisiaj i tak mną lekko tapnęło.
 W lodówce m.in. grudziądzkie "białe kruki", bodajże "Gotyckie", "Grudziądzkie Lekkie", "Grudziądzkie Dobre", "Kujawskie Żywe", a oprócz tego "Mazur", "Kasztelan NP" i długo przeze mnie szukane konstancińskie "Zdrojowe" w wersji pasteryzowanej oraz "unplugged" "białe kruki", bodajże "Gotyckie", "Grudziądzkie Lekkie", "Grudziądzkie Dobre", "Kujawskie Żywe", a oprócz tego "Mazur", "Kasztelan NP" i długo przeze mnie szukane konstancińskie "Zdrojowe" w wersji pasteryzowanej oraz "unplugged" (to ostatnie po PLN 2,79, inne ceny też strawne). (to ostatnie po PLN 2,79, inne ceny też strawne).
 W zasadzie w ciągłej sprzedaży jest tam ulubiony przez tzw. ślubną "Zwierzyniec Pils" w granatach (nic to, że ostatnio w jednej butelce znalazła zrolowany kapsel - edycja dla kolekcjonerów?).
 Dla porządku dodam, że jest tam także niezłe pieczywo i małosolne, a dla preferujących na upały inne napoje - portugalskie "Vinho Verde" . .Comment
- 

E tam długo szukałeś Przecie po sąsiedzku na pasażu natolińskim w Sklepie Marcin masz też dobry wybór piw (między innymi jest piwo orkiszowe, tylko patrz na datę przydatności niepasteryzowanego Zdrojowego. Jakaś nowa dzierlatka jest w zastępstwie i ja nadziałem się na przeterminowane o 2 tygodnie. Ale kwas Przecie po sąsiedzku na pasażu natolińskim w Sklepie Marcin masz też dobry wybór piw (między innymi jest piwo orkiszowe, tylko patrz na datę przydatności niepasteryzowanego Zdrojowego. Jakaś nowa dzierlatka jest w zastępstwie i ja nadziałem się na przeterminowane o 2 tygodnie. Ale kwas ) oraz na Lanciego 11A masz Grubego w którym ostatnio jest bardzo dobry wybór piw, między innymi Stout z Ciechana. Obrócenie autem to chwila moment ) oraz na Lanciego 11A masz Grubego w którym ostatnio jest bardzo dobry wybór piw, między innymi Stout z Ciechana. Obrócenie autem to chwila moment Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

- 

Dwie informacje - lepsza i gorsza.
 Najpierw gorsza - już od paru ładnych tygodni zwierzynieckich granatów niet . .
 Teraz lepsza - kiedyś, przy wejściu były wystawione w gablotce za szkłem butelki piw aktualnie będących w ofercie.
 Od niedawna są tam butelki z etykietami z lat (nie jestem ekspertem, moge znaleźć się w mylnym błędzie ) 60. i 70. ubiegłego stulecia (tak myślę, bo ja wtedy to, wiecie, oranżadę...). ) 60. i 70. ubiegłego stulecia (tak myślę, bo ja wtedy to, wiecie, oranżadę...).

A poza tym, normalka - w zasadzie pełna oferta Ciechana i Konstancina (choć bywają wahania) i coś tam jeszcze, głównie ze wschodu. - w zasadzie pełna oferta Ciechana i Konstancina (choć bywają wahania) i coś tam jeszcze, głównie ze wschodu.Comment
- 

Po roku przerwy muszę znów nieco poreklamować ten sklepik . .

Oprócz tego, co jest wszędzie, można tam kupić w zasadzie pełną ofertę Ciechana i Konstancina (także "egzotyki", jak Żytnie czy czarny Dąb).
 Jest również większość piw z Kormorana, a ostatnio pojawiło się (specjalnie wyróżnione żółtą metką z opisem) Core Beer. Dziś wypatrzyłem także Lipcowe NP. Są też "niezwierzynieckie" Zwierzyńce w butelkach i puszkach. Zwierzyńce w butelkach i puszkach.

Jak już wspominałem, dla mnie jest to sklep "pierwszego wyboru", kupując tam piwa konstancińskie i olsztyńskie do "bieżącego spożycia", nie mam więcej wymagań . .

I jeszcze, mały OT a propos Konstancina:

W sobotę "zwiedzałem" towarzysko nowy dom/willę/rezydencję mocno zamożnych znajomych w Konstancinie właśnie.
 Byłem kierowcą, więc z kamienną twarzą wysłuchałem dialogu jednego z gości z panem domu:

- Czego się napijesz?
 - E..., na początek może piwo?
 - A jakie? Żywiec czy Miller?

Kolo wybrał Millera i pił go z butelki...

Tytułem komentarza:      Comment
- 

mam w pracy koleżankę - mieszkanka Konstancina "z dziada - pradziada". Zdziwiła się ostatnio, że browar coś jeszcze warzy.... najciemniej jak widać pod latarnią.Koniec i bomba,
 Kto nie pije ten trąba !!!