Osiedlowy sklep mający od zeszłego roku pełny wybór piw z Konstancina. Cotygodniowe dostawy, umiarkowane ceny (np. Lekki po 2,25. Mazowieckie po 2,95) i piwa trzymane w firmowej lodówce predestynuje ten sklepik do bycia najlepszym źródełkiem w rejonie Woli jeśli chodzi o piwa z Obór.
Są także Ciechany i Lwówki, a ponadto od niedawna pojawiły się także litewskie piwa- w tej chwili można kupić m.in. Volfas Engelman Rinktinis (butelka i puszka 0,568l.), Fortas Ekstra Sviesusis Alus, Senojo Vilniaus Nefiltruotas Sviesusis oraz jakiś litewski porter (nie dojrzałem nazwy).
Sklepik polecam pod uwagę dla przebywających na Woli.
Są także Ciechany i Lwówki, a ponadto od niedawna pojawiły się także litewskie piwa- w tej chwili można kupić m.in. Volfas Engelman Rinktinis (butelka i puszka 0,568l.), Fortas Ekstra Sviesusis Alus, Senojo Vilniaus Nefiltruotas Sviesusis oraz jakiś litewski porter (nie dojrzałem nazwy).
Sklepik polecam pod uwagę dla przebywających na Woli.
Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
, a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
Comment