Kraków (Ugorek), Meissnera 19, Świat Kraftu [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19329

Kraków (Ugorek), Meissnera 19, Świat Kraftu [zamknięte]

Sklep, który zapewne przejmie (jeśli już nie przejął) klientów zamkniętego w październiku Huta Piwa. Mają duży wybór piw w butelkach (część w lodówkach) oraz 6 nalewaków na butelki litrowe PET, w tym dwa BSK/Huta Piwa. Spory przekrój polskiego kraftu i wybrane zagraniczne (rzadsze) i trochę masowych czeskich. Piwa do 10 zł, ale i sztosy grubo ponad.

Obiekt powstał po zamkniętym sklepie Żabka i mieści się obok Pizzerii Banoli. Czynny 10-22 codziennie. Można podjechać samochodem. Zaraz za skrzyżowaniem Meissnera z Śliczną/Łąkową wypatrywać dziurę w ekranach dźwiękochłonnych i szyld pizzerii.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19329

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Obiekt powstał po zamkniętym sklepie Żabka i mieści się obok Pizzerii Banoli.
    Jakoś na dniach, ale pewnie na przełomie sierpnia i września ma się uruchomić w pomieszczeniach w/w pizzerii lokal właścicieli sklepu. Mają być krany i jedzenie. Jak coś to śledzić FB.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2022-08-02, 20:25.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      2025.09.05-07 - BIAŁYSTOK, 1 Białostocki Festiwal Kraftu
      Ahumba
      Ponad 30 nalewaków z kraftowymi piwami...
      Muzyka na żywo - również kraftowa, bo stworzona przez białostockich muzyków!
      Grill i chillout na leżakach!
      Lokalizacja - plac przy Nowym Świecie 2 - WEJŚCIE tylko przez Restaurację Kurra
      Start
      2025-09-05
      Koniec
      2025-09-07
      Adres
      Białystok, Nowy Świat 2
      2025-07-23, 15:52
    • e-prezes
      Birra del Reno, Rossa
      e-prezes
      W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
      Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
      2023-02-16, 22:33
    • Prusak
      Patrol piwny - Portugalia
      Prusak
      Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
      Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
      2025-08-29, 17:53
    • etman
      Piwowar nr 53
      etman
      W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
      2025-06-17, 20:34
    • kaczka116
      Stary Kraków, Z widokiem na świat kraftu
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-11-29, 22:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...