Gdańsk, Kombatantów 4/19 (Zaspa), Delikatesy Krówka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • stegart
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.06
    • 110

Gdańsk, Kombatantów 4/19 (Zaspa), Delikatesy Krówka

Mały, osiedlowy sklep samoobsługowy na Zaspie-Rozstajach. Tuż przy kasie znajduje się kącik z piwami. Z polskich w asortymencie m.in. Ale Browar, Grybów, Fortuna, Czarnków, Olsztyn, Konstancin, Pokrówka, Namysłów + Łomża, Perła i inne koncernowe. Z zagranicznych Skalaki (11% rezany, 12% i 13%), Kozel 11%, Paulaner, Franziskaner Kristall Klar, Zlaty Bazany jasny. Ceny, jak na Trójmiasto, raczej przeciętne, choć moją uwagę zwrócił wspomniany Franziskaner za 3,99 zł.
    Wybór raczej skromny ale po zamknięciu Promilowego Domu Piwa i Bociana ciężko na Zaspie o dobre piwo.
    Ostatnia zmiana dokonana przez stegart; 2013-02-01, 18:38.
  • lucyna49
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.01
    • 9

Promilowy Dom Piwa -"LOTNIA"-Żwirki i Wigury

witam tak też żałuję ,że zamknęli ten lokal -- było tam duuuużo gatunków piwek , i win i super alkohole prezentowe .Lubiłam tam kupować -> miła obsługa -> .

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stegart
    Mały, osiedlowy sklep samoobsługowy na Zaspie-Rozstajach. Tuż przy kasie znajduje się kącik z piwami. Z polskich w asortymencie m.in. Ale Browar, Grybów, Fortuna, Czarnków, Olsztyn, Konstancin, Pokrówka, Namysłów + Łomża, Perła i inne koncernowe. Z zagranicznych Skalaki (11% rezany, 12% i 13%), Kozel 11%, Paulaner, Franziskaner Kristall Klar, Zlaty Bazany jasny. Ceny, jak na Trójmiasto, raczej przeciętne, choć moją uwagę zwrócił wspomniany Franziskaner za 3,99 zł.
    Wybór raczej skromny ale po zamknięciu Promilowego Domu Piwa i Bociana ciężko na Zaspie o dobre piwo.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Spaten-Franziskaner-Bräu, Franziskaner Kellerbier
      darekd
      Wydawało mi się, że to piwo było już opisywane... ale nie znalazłem...

5,2% alk.

Aromat - słodowy z tonami ciastkowymi i podpieczonym jabłkiem
      Piana - wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
      Barwa - bursztynowo-herbaciana, wyraźnie zmętniona...
      2023-07-07, 23:11
    • darekd
      Wrocław, Białowieska 13A, Delikatesy Premium
      darekd
      Większy samoobsługowy sklep na Popowicach z dość przyzwoitym wyborem polskich kraftów, trochę piw czeskich.
      Na uwagę zasługuje natomiast bardzo duży asortyment Browaru Zamkowego w Cieszynie (od Lekkiego Żytniego po trzy rodzaje ich barley wine).
      2021-02-10, 21:49
    • dadek
      Niemcy, München, Karlstraße 122, Higgins Ale Works
      dadek
      Malutki kraftowy browarek założony w 2018 roku przez Paula Higginsa - Amerykanina, który sprowadził się z żoną do Niemiec już 20 lat temu. To czego mu tu najbardziej brakowało to innych piw niż bawarska klasyka. Co najciekawsze swój browarek ulokował w Maxvorstadt, samym sercu tego co mu...
      2025-12-16, 01:04
    • jacekwerner
      Opole, Krakowska 30A, Delikatesy/Meating
      jacekwerner
      21 listopada otworzył swe podwoje nowy lokal o swojsko brzmiącej nazwie : Delikatesy. My też mamy swoja kontynuację - w miejscu, gdzie "od zawsze" opolskie delikatesy się mieściły, po remoncie ruszyło nowe przedsięwzięcie o nazwie jak wyżej. W lokalu pozostał kultowy element starego...
      2017-11-29, 12:19
    • jacekwerner
      Krynica-Zdrój, Józefa Ignacego Kraszewskiego 1, Delikatesy Centrum (Pasaż Krynicki)
      jacekwerner
      Sklep jakich wiele ( wszak sieciówka ) - są półki z piwem takim-jak-wszędzie, jest obowiązkowy regał "Piwne terytoria", ale jest tez osobny regał dedykowany browarowi Browars : Jaśnie Pian, Limanowskie Ale, Pils, Pszenica, Lager, One Hop, Zdrojowe. Na piwnej pustyni krynickiej - warto...
      2018-08-07, 16:43
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...