Bierzwienna Długa Kolonia 104a, sklep przy browarze Zodiak (Piekarnia)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kosher
    replied
    Byłem tam wczoraj przejazdem.
    Ceny nie drgnęły (patrz wpis Pendragona z marca), ale brakowało w ofercie Lwa Pilsa- podobno to chwilowe.
    Co ciekawe sprzedawczyni zapierała się że Relax i Zodiak to nie są odpowiedniki Lwa Pilsa oraz Lwa Classic ("smakują trochę inaczej"), więc konfrontując to z wpisem Pendragona ktoś tu kręci
    Kupiłem przekrojowo asortyment Zodiaka i smakowo wszystko w najlepszym porządku, piwa przyjemnie słodowo-chmielowe- warki ważne do 15-25.09.
    A szyld na witrynie sklepowej wygląda tak:
    Attached Files

Leave a comment:

• tomek35
    replied
    Przyłączam się do opinii kolegi Pendragona, wyśmienite piwo w atrakcyjnej cenie

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Marcowa wizyta w Zodiaku zaowocowała zakupem około 150 butelek dla 3 miłosników tego browaru. To już 3 wizyta w tym browarze w ciągu 9 miesięcy i 4 kontakt z nim. Za każdym razem piwo jest w rewelacyjnej formie, tylko pierwszy spotkanie z nim (na zlocie w Trzciance) było raczej nieprzyjemne. Można więc zaryzykować, że od roku warki są równe, czytaj - bardzo dobre.

Ceny piwa lekko skoczyły, ale tylko o 10 groszy na sztuce i tak:

Lew Pils 1.10 (0,33)
    Lew Classic 1.20 (0,33)
    Lew Mocny 1.30 (0,33)
    Mocne Małe 1.30 (0,33)
    Relax 1.50 (0,50) - czyli Lew Pils w dużej butelce
    Zodiak 1.70 (0,50) - czyli Lew Classic w dużej butelce
    Mocne Duże 1.90 (0,50)

Niestety nie było wersji niepasteryzowanej, ale z rozmowy z właścicielem, panem Kacprzakiem, wynikało, że ledwie tydzień wcześniej wyjechało do Ozorkowa, więc warto poszukać w okolicznych sklepach. Dowiedziałem się także, że browar rozwozi piwo w promieniu ok 70 km i podobno jest do kupienia np. w Łowiczu. Niestety niczego więcej się nie dowiedziałem. Właściciel wie, że Zodiak jest do kupienia we Wrocławiu, ale o Rodzince-Bis z Warszawy nic nie wie
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-03-08, 22:05.

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Najwyraźniej się pozmieniało. Jak robiłem zakupy w piekarni ponad rok temu to lodówki nie było. Piwo dostałem z zaplecza, czyli od strony piekarni i poza 2-3 egzemplarzami było paskudne. Nie wiem czy to kwestia warki była, czy warunków przechowywania.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    O tym właśnie piszę, nie ma obawy, że po wpływem czynnków zewnętrzych piwo się zepsuje.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ale Marcinie, pani z piekarni przynosi piwa z zaplecza, a nie z magazynu, chyba że poprosisz zimne. Jak już napisałem, piwo z zaplecza nie jest ciepłe, co chyba sugerował delvish. Ja tam problemu nie widze I zapewne, jak piszesz, zbyt wiele skrzynek na zapleczu nie mają, bo po co, kiedy można w 5 minut donieść z browaru.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Przecież do browarowej chłodni do sklepu jest raptem 50 kroków, tak więc nigdy w sklepie nie zalega większa partia piwa.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ależ mają i to całkiem sporą. Nie wiem natomiast jak to wygląda na zapleczu, ale przynoszone stamtąd butelki miały normalną temperaturę. A z lodówki były w sam raz do picia pod chmurką.

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Swoją drogą sprzedaż piwa w piekarni jest nieco ekstrawaganckim pomysłem. Zwłaszcza, że nie mają tam lodówki na to piwo
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-10-04, 13:25.

Leave a comment:

• pedro4d
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Sklep otwarty w dni powszednie od 6 do ... (zapomniałem, 18? 21?), w soboty od 6 do 14. W niedziele zamknięte.
    W dni robocze otwarte 6-18, w soboty 6-15, w niedziele zamknięte.

Leave a comment:

• Bierzwienna Długa Kolonia 104a, sklep przy browarze Zodiak (Piekarnia)

W piekarni przybrowarnianej szeroki wachlarz miejscowego piwa i to w zachwycających cenach:
    Zodiak Pils 1,00 (0.33)
    Zodiak Classic 1,10 (0.33)
    Zodiak Mocne 1,20 (0.33)
    Mocne Małe 1,20 (0.33)
    Relax 1,40 (0.5)
    Zodiak 1,60 (0.5)
    Mocne Duże 1,80 (0.5)

Sklep otwarty w dni powszednie od 6 do ... (zapomniałem, 18? 21?), w soboty od 6 do 14. W niedziele zamknięte.
    Piwa można skonsumować na miejscu pod daszkiem i to z lodówki, bratając się z miejscowymi "konsumentami"