Katowice, Morcinka 31, Świat Alkoholi

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Katowice, Morcinka 31, Świat Alkoholi

Do delikatesów o tej nader oryginalnej nazwie zajrzałem przypadkiem. Oprócz masówki zakonotowałem dość duży wybór piw ze Zduńskiej Woli. Wyszedłem z CIEMNYM MOCNYM ze Staropolskiego (3,70 zł) oraz OBERSCHLESICHE z Połczyna (2,70 zł).
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Pieszyce, Ogrodowa 28, Świat Alkoholi
    Shedao
    ... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes

Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
    2021-06-07, 09:52
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • ART
    Katowice, Mariacka 8, Pizzatopia
    ART
    Nie żeby mnie nosiło po sieciowych pizzeriach Notuję lokal, bo leją Recrafty z wajchy. 4 krany, jeden rotujący.

czynne codziennie od 11 do 1 a nawet 2:30

mapka:
    https://www.google.pl/maps/place/Piz...7!3m6!1s0x4716...
    2025-04-30, 20:20
  • ART
    Katowice, Ligonia 16, Żurownia
    ART
    Coś dobrego na ząb trzeba wrzucić pomiędzy przeszwendem knajpianym - pada więc na lokalną kuchnię śląską w odświeżonej odsłonie w Żurowni.

Lokal także ma akcent piwny. Z wajchy był Primator (jasna 11 i pszeniczne po 18zł) a z butelek kontraktowy Hajer po 20 zł.
    ...
    2025-04-30, 20:13
  • ART
    Katowice, Tadeusza Kościuszki 5, Serwis Cafe&Pub
    ART
    Jakieś trąby wpadły na pomysł połączenia serwisu/sklepu rowerowego z barem.

Pomysł bardzo dobry! Pochwalam! A dlaczego trąby?

Bo miejscówka serwisu/sklepu z dopiskiem Cafe&Pub ma wejście na rogu Konopnickiej / Kościuszki i wisi na drzwiach kartka że w soboty i niedziele...
    2025-04-30, 19:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...