Sulimar, [Jako] Baca Mocny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13964

Sulimar, [Jako] Baca Mocny

Piwo gotowe do oceny

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6719

Kolor... jasna słomka...
    Gaz... słaby... prawie nic...
    Zapach... coś ze słodu...
    Piana... mizerna...
    Smak... dolane mniej wody... słodkawy słód... i tyle... mikro goryczka... w całokształcie słabizna

Infantylna etykieta z nieogolonym niby Góralem...
    Attached Files

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2870

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowne. [4.5]
      Piana: Biała, trwała, raczej krótka, zostawiła trochę osadu na szkle. [3]
      Zapach: Słód i drażniąca nos siarka, śliwki mirabelki i narastająca stęchlizna. [2]
      Smak: Głównie słodowy, ale nie ciężki, piwo jest raczej puste i wodniste, choć wad nie ma. Goryczka lekka, ziołowa, alkoholu niskiego w tym Mocnym piwie nie czuć. [3]
      Wysycenie: Za wysokie. [2.5]
      Opakowanie: Obecnie trochę inny góral na etykiecie, przypominający tego z Tatry. Podany skład, choć niepełny i ekstrakt 12% wagi. [3]
      Uwagi: Mało mocne piwo, nazwa trochę zwodzi. Gdyby nie zapach to byłby to całkiem znośny lager. Termin do 29.12.2017.

Moja ocena: [2.7]

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19324

Wspominkowo (bo pijałem Bacę z Relakspola 15 lat temu) wziąłem przez sentyment do nazwy, a i dlatego, że w sklepie w niehandlową niedzielę nic innego nie było do wyboru. Cena grubo poniżej 2 zł sugerowała, że będzie kicha. Nie wiem kto im [JAKO] to robi, ale nie warto!
        Chmielu to nie widziało, a mocne jest tylko z nazwy. To przecież 12-stka i nawet nie jakoś ekstremalnie odfermentowana. Nie daje bimbrem, ale przyjemność z picia żadna.
        W stosunku do poprzednich opinii, bardziej w stronę barwy złotej.
        Attached Files
        Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2019-03-12, 12:59.

Comment

• AaLeX
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛
          • 2011.07
          • 736

Słabe to. Piana mizerna, zapach owocowy. W smaku delikatnie słodowe u nic więcej. Etykieta lepsza, niż same piwo. Dziwie się, że Sulimar, który warzy m.in. dobrego Trybunała Exporta (choć to już też obniżyło loty), wypuszcza coś takiego.

Comment