Cóż, mam zaszczyt jako pierwszy pisać o tym świetnym napoju. Alkohol - 5%, o ekstrakcie nic nie wiadomo, jak i o wielu innych rzeczach. A więc:
Opakowanie: powiedzmy, że nie jest złe, ale z tyłu brak info o składzie czy o browarze, gdzie uwarzono, więc słabo, choć nie ma sie co dziwić, nikt nie chcę się chwalić, że z jego stajni jest to piwo, o czym za moment
Piana: o dziwo było jej trochę, ale momentalnie znika i nie zostawia śladu
Kolor: jasna słomka
Zapach: tzw. ściera, brzydki i nieprzyjemny zapach, pod spodem jakby słód, ale generalnie słabo
Wysycenie: dość wysokie, ujdzie
Smak: tak jak zapach, tj bardzo słabo, płaski, nieprzyjemny smak z jakimiś kwaśnymi posmakami, generalnie typowe żul-piwo, chyba już lepiej zakupić piwo Tesco za 1,29.
Zakupione za 1,9 w sklepie całodobowym, więc w normalnym pewnie tańsze. Nie mam zdjęć niestety. NIE POLECAM.
Ostatnia zmiana dokonana przez szczawik; 2012-10-06, 17:32.
Nie opłaca sie wydać 1,90 na to dziadostwo ani 1,29 na to drugie, lepiej dołożyć troche grosza i kupić coś lepszego. Jak można w ogóle coś takiego pić.
Kolor: Jasnozłoty. [5] Piana: Niska i nietrwała. [2] Zapach: Lekko słodowy, landrynkowy. [3] Smak: Bardzo mocno wodnisty, lekko kwaskowaty, raczej nieprzyjemny. [2] Wysycenie: Bardzo wysokie, ale to chyba dobrze. Chyba. [5] Opakowanie: Co ma wspólnego woźnica z luzakiem? Chyba że luzak to jakaś staropolska albo lokalna nazwa woźnicy, to zwracam honor. Durna dykteryjka, informacji niewiele. [3] Uwagi: Pewnie w przypływie desperacji bym nie pogardził (nie ma warzyw, mokrego kartonu i innych wad), ale dla smaku na pewno nie warto.
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piwo kupiłem w puszce na stacji benzynowej w Zgorzelcu za 2,5zł. Parametry: alkohol 4,4%, ekstrakt 11,8%. Podany pełny skład. Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Ładna, złota barwa, fajna piana z dobrym lacingiem. Zapach chmielowo-metaliczny. Smak bardzo przyjemny, rześki, czuć chmiel,...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment