Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny , ciemny , pod swiatło wydaje sie być nawet bursztynowy... [5]
Piana: ładna , trzyma sie do końca [4]
Zapach: tutaj bardzo sie zawiodłem , zapach przypominał mi chiński sos sojowy... choć czułem juz gorsze [2]
Smak: wyczuwa się woltaż , jednak nie jest narzucający , goryczka portera przeplata sie z posmakami palonego karmelu... [4]
Wysycenie: moim zdaniem za małe... [3]
Opakowanie: granatowa puszka z napisem porter , dobrze pasuje do charakteru piwa , choć jak dla mnie browary łodzkie mogłyby się bardziej postarać... [3.5]
Uwagi: dobry porterek , nie jest to piwo które mogłbym pić często , ale raz na jakiś czas lubie sie nim podelektować , mógłby tylko być troche tańszy ( w sklepach ,, społem " kosztuje 4.60 w puszce )
Moja ocena: [3.275]
Kolor: Bardzo ładny , ciemny , pod swiatło wydaje sie być nawet bursztynowy... [5]
Piana: ładna , trzyma sie do końca [4]
Zapach: tutaj bardzo sie zawiodłem , zapach przypominał mi chiński sos sojowy... choć czułem juz gorsze [2]
Smak: wyczuwa się woltaż , jednak nie jest narzucający , goryczka portera przeplata sie z posmakami palonego karmelu... [4]
Wysycenie: moim zdaniem za małe... [3]
Opakowanie: granatowa puszka z napisem porter , dobrze pasuje do charakteru piwa , choć jak dla mnie browary łodzkie mogłyby się bardziej postarać... [3.5]
Uwagi: dobry porterek , nie jest to piwo które mogłbym pić często , ale raz na jakiś czas lubie sie nim podelektować , mógłby tylko być troche tańszy ( w sklepach ,, społem " kosztuje 4.60 w puszce )
Moja ocena: [3.275]
szczególnie że trzeszczy tylko 3.05 za flaszkę + kaucja.

. Nie wiem czy jest to wina temperatury, w której go sobie zapodałem - może akurat taka mu nie służy - czy raczej tego, że obecna warka jest jakaś słabsza ( piwo ważne do 28.06 ) czy akurat mój egzemplarz miał w sobie coś gorszego. Natomiast Staropolski był bardzo dobry, taki właśnie, jak zawsze. Na pewno, dzięki takiemu testowi, mogłem wyraźniej zobaczyć, że Staropolski Porter to bardzo zacne piwko, które ma własny charakter. Myślę, że będę go musiał jescze z czymś porównać, może z porterem cieszyńskim.

Comment