Kartkę z punktacją zgubiłem. Zostały tylko wrażenia spisane z głowy.
Kolor bardzo jasny, złotawy, mocno opalizujący. Wyglądał rzeczywiście słonecznie.
Piana marnej wysokości i wyglądu ale w ładnym, bielutkim kolorze.
Aromat niezbyt intensywny. Owoce tropikalne i trochę żywiczności (a może to mango? ). Trzy osoby wsadzające nos do kufla stwierdziły, że jest w typie soku multiwitamina.
W smaku delikatna powtórka cytrusów, średnia goryczka. Wytrawna i delikatna końcówka.
Nalewanie takiego piwa do bomby pilsowej to pomyłka.
Dobre, letnie piwo. Nieprzechmielone a goryczkowe, nie wodniste a lekkie, z przyjemnym akcentem "amerykanckim".
Z ulotek wynika, że uwarzone tylko ze słodu pilzneńskiego i chmielu Mosaic.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment