Piwo zakupione w wersji butelkowej podczas przejazdu przez Ustroń. Data ważności początek września. Po przyjeździe do domu i schłodzeniu piwa przez ok. 2 godz. w lodówce z ciekawością zabrałem się za konsumpcję. I co? Ano kwach jakich mało Piwo definitywne zepsute pomimo tego, że podano mi je z lodówki.
Dodam, że zakupiłem jeszcze piwo zwane Wrzos Maibock, które absmakowało identycznie. Nie wiem czy miałem pecha czy browar rutynowo wypuszcza takie gnioty, ale 2 dychy poszły do zlewu.
Ja też miałem tego pecha - niestety
Piwo zakupione w browarze, butelkowane : 6.03.2015, data przydatności : 6.04.2015. W zapachu słód i karmel, smak niestety zdominowany przez kwasek ( z gatunku tych znamionujących infekcję ). Szkoda, bo Premium Pils był całkiem, całkiem.
"Aromatyczne piwo jęczmienne o głębokiej rubinowej barwie i niepowtarzalnym smaku" - czy na pewno o to chodziło ?
Kolor: Hm, chyba bardziej bursztynowy jednak... [4] Piana: Brudnobiała, drobna, niewysoka, niezbyt trwała. [3] Zapach: Karmel i toffi. Z przewagą toffi... [3] Smak: Na początku jakiś absmak, potem już tylko karmel i toffi. Z przewagą toffi... i w kierunku ulepu. [3] Wysycenie: Średnioniskie, nie ratuje napoju. [3.5] Opakowanie: Jak u ojca na załączonym obrazku. Kapsel browaru. [3.5] Uwagi: Kolejne słodowo jednoznaczne piwo z Ustronia... Szkoda...
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
True Haze – Browar Green Head
Alkohol: 6,4% / 15,5° P / ? IBU
Styl: Hazy IPA
Chmiele: HBC 1019
Jestem za hasłem na etykiecie "PIJ ŚWIEŻE" ale mamy podaną tylko datę przydatności (2025.11.30) - więc nie wiadomo tak naprawdę czy pijemy świeże (ile dają...
Alkohol: 4,2% / 9° P / ? IBU
Styl: Session IPA
Chmiele: Citra, Talus, Galaxy
Uwarzono w: Browar Lubrow
Niestety tym razem się nie udało. Pod woalem mega intensywnych aromatów chmielowych (jakby olejek chmielowy się rozlał) - piwo jest kwaśne,. Data 2026.04.01....
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - pod bardzo mocne światło małe refleksy rubinowe.
Aromat - ciemne susze owocowe.
Smak - przyjemne posmaki porterowe, słodkawe motywy...
Comment