Kormoran, Plon
Collapse
X
-
Swój zakup zrealizowałem w łódzkiej piwotece. Piwa stało u nich w lodówce.
Ale... być może wisie nade mną 'klątwa kormorana' bo degustowałem ich AIPA, Wita, PLONa i cośtam jeszcze z serii podróży Kormorana i przy wszystkich daleko mi było do zachwytu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Setazadowolony z PlonaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roofmanPLONaComment
-
Polecam wciąż aktualną odmianę wyrazu "plon": http://so.pwn.pl/lista.php?co=plon.
dobra będę pisał że daleko mi było od zachwytów nad plonami
Comment
-
Comment
-
więc: wsiadłem do roveru i pojechałem skosztować plonu
czy: wsiadłem do rovera i pojechałem skosztować plona
a może jednak: wsiadłem na rower i pojechałem po plon
oto poplon wymyślnej nazwy
nic, tylko siąść i się ciąć
piwo dobre, ale słodowa podbudowa
nazbyt się mnie na wierzch wysowa
a mnie to się jakoś niezbyt podoba
etykieta natomiast zupełnie udanaveni, emi, bibiComment
-
To jest chore
to co czytam powyżej, piwo ludzie piwo jest najważniejsze, jego zapach, barwa, a przede wszystkim smak, smak jest naj........... nie etykietka, a to co zrobił kormoran jest na dzień dzisiejszy NR1 i CHWAŁA MU ZA TO!!!!!!
Bawią się piwem- weizen, wit, AIPA, PIPA i inne- kto jeszcze tak robi w czasie gdzie wszyscy myślą o zysku (perła, amber, a nawet ciechan) A cena- u mnie 6,5 u chciwego 7,2 i co nie warto???? Warto, bo cena jest adekwatna do jakości !!!!!! Na co dzień mam świeże, rześkie, olsztyńskie po ok 3,60 zł -drogo? Pij tyskie za 2,6 lub harnasia za 1,99 i nie marudź!!!!!!Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Świętochłowice
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-04-06, 01:01 -
-
Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
-
-
-
Zawsze byłem ciekaw czy chmiele od cysorza z Polish Hops sprawdzą się lepiej w NEIPA czy East Coast IPA. Akurat tu miałem okazję sprawdzić w zachodniej wersji, choć dobór chmieli (Izabella i Zibi) budzi wątpliwości. Mimo dość rześkiej, wyraźnej chmielowości brakuje mi tu wykończenia......
-
2023-02-15, 15:20 -
-
Ekstrakt 21.0%, alko 9.0%
Piana - tylko na początku potem obwódka.
Gaz - lekki.
Barwa - pod mocne światło rubinowy, czerwony.
Lacing - nic.
Aromat - czekoladowy, kawa, nuty jakby wiśniowe, czerwone wino (lekko) - dopasowane do całości.
Smak - słodkawe,...-
2024-07-20, 19:15 -
-
Porter Warmiński - Astus Malum Oak Wood
Ekstrakt 21.0*, alko 9.0%
Piana - więcej na początku potem obwódka.
Lacing - niewiele.
Gaz - lekki.
Barwa - pod mocne światło - rubinowy.
Aromat - raczej na słodko, kawa, czekolada, ciemne susze owocowe...-
2024-06-29, 16:51 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment