Dokładnie tak. Piłem parę dni temu ale butelka jeszcze się "nie wyrzuciła" i właśnie spojrzałem że też mam na niej 25.01.2014/A22. To piwo miało mocno dominującą karmelową słodycz a pite z kija w Degustatorni było lepiej zbalansowane z goryczką utrzymującą się do finiszu.
Kormoran, Plon
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
No jak jest mniej schłodzone to aromat się powinien bardziej uwydatnić.
Jak masz cieplejsze i nie czujesz chmielu to gdyby było chłodne to już w ogóle czułbyś sam słód.
Ja do Kormorana nic nie mam ale moim zdaniem powinni stanowczo zmniejszyć ilość dawanego karmelowego lub... zacierać na bardziej wytrawnie. Wtedy w odbiorze było by chyba bardziej przyjazne. No ale to moje zdanie, ogólnie to dla mnie każde ich piwo ma nutę ulepkową która mnie męczy.Comment
-
Piłem dwa razy, za pierwszym razem zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony. Smaczne, zbalansowane, ciekawie nachmielone piwo. Za drugim razem wypiłem bez większej przyjemności, chmiel gdzieś się ulotnił i piwo zrobiło się raczej mdłe.
A to ja myślałem, że miałem jakiś zły dzień...Comment
-
Uwarzono jedną warkę, ale to nie znaczy że przetoczono ją do jednego tanku. Chmielenie było na zimno? No i tu chyba mamy rozwiązanie zagadki.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Aromat jest słaby, owoce górnofermentacyjne ledwo wyczuwalne. Chmielenie na zimno pewnie było, bo pietrucha jest wyczuwalna retronosowo
W połowie Duvela karmel zaczyna męczyć, goryczki jest na lekarstwo. Plon bardzo przypomina, nijakie, angielskie IPA.
Ufff, udało zdobyć sie etykietęVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Sprawa rzeczywiście jest jakaś dziwna, sam nie wiem co o tym myśleć. Na początku podejrzewałem po prostu złą wolę ale problem zaczyna dotyczyć coraz większej liczby osób. Jest przecież spora różnica między piwem ze średnią goryczką i minimalną słodkawą nuta a słodkim i bezgoryczkowym. No cóż, przyjdzie nam niestety poczekać rok na kolejną warkę.Comment
-
Właśnie kończę PIPĘ na "czysto" A22 końcówka, żeby nie było- REWELACJA, jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu!!!! I co z tego że kosztuje 6,50- warto na dalszy ciąg wieczoru mam olsztyńskich kilka za jedyne 3,30 zł sztuka(drogo?chyba nie!)Comment
-
Świetne piwo, choć muszę przyznać, że niestety nierówne. Próbowałem 3 butelek z 2 różnych źródeł, i niestety, pewne różnice były. Głównie w zbalansowaniu: dwa piwa świetne, trzecie coś za mocno słodowe i ciężkawe do picia.
Ale ogólnie: wielki plus, dobrze że ktoś więcej niż rzemieślnicy bierze się za ambitne piwa. A uwarzenie czegoś takiego na Sybilli, to czapka z głów. Niewiele osób się spodziewało, że coś takiego z tego chmielu można wycisnąć (blogerzy także się zdziwili). Sam robię piwo, o sybilli miałem zdanie: taki o sobie chmiel, szału z tego nie będzie. A tu bam! taki PLON.
Etykieta, przekaz (własna uprawa itd) genialne. Widziałem bar (w którym nie piją beer freeki) w którym na każdym stoliku stał PLON! Mimo że były tańsze piwa w barze. Etykieta zrobiła swoje. Prostota się sprawdza.
Oby więcej takich piw!Ostatnia zmiana dokonana przez fermentator; 2013-11-15, 20:51.Comment
-
Comment
-
A moim zdaniem za drogo i tym się różnimy. Nie podoba mi się takie pozycjonowanie cenowe produktów Kormorana i mam do tego prawo, tak samo jak ty masz prawo wynosić je pod niebiosa. Ostatnio naliczyłem w Carrefourze 17 marek Kormorana? I co, nie kupię ich? Jasne, że kupię, ale dopiero wtedy, gdy będę chciał sobie odpocząć od innych browarów, dla urozmaicenia.